Konu
:
Ceviz Macunu...
Yalnız Mesajı Göster
Ceviz Macunu...
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ceviz Macunu...
Ceviz Macunu
Malzemeler
50 adet yeşil ceviz
50 adet badem
50 adet karanfil
1250 gram şeker
2 adet limonun suyu
1/2 su bardağı limon suyu
1/2 kg sönmemiş kireç
Hazırlanışı
Cevizlerin yeşil kabuklarını soyun
Tam baş kısmından bir kesik yapın
Geniş bir kaba alın
Üzerini örtecek kadar su ekleyin
Suyunu hergün değiştirmek üzere 7 gün suda bekletin
Sekizinci gün suyunu dökün
Tekrar suyla yıkayın ve üzerini örtecek kadar suya koyun
Kireci temiz bir tülbente koyup, ağzını sıkıca kapatın
Bu şekilde cevizlerin bulunduğu suya koyun
Arada bir karıştırarak, 6 saat bekletin
Sonra cevizleri birkaç su yıkayın
Genişçe bir tencereye aktarın
Üzerini örtecek kadar su ilave edin
5 dakika kaynatın
Tencereyi ateşten alıp, cevizleri soğuk suyla yıkayın
Tekrar tencereye koyup, 5 dakika kaynatın
Soğuk sudan geçirin
Tekrar tencereye aktarın
Yaklaşık 45 dakika kaynatın
Yeterince yumuşayıp,yumuşamadığını kontrol edin
Cevizleri başka bir tencereye aktarın
2 adet limonun suyunu ekleyin
Üzerini örtecek kadar suyu ekleyin
2 saat bekletin
Cevizleri sudan alıp, kesik kısımlarından 1 adet badem ve 1 adet karanfil koyun
Cevizleri tekrar başka bir kaba alın
Üzerine şekeri ekleyin
Bu şekilde 1 gece bekletin
Sabah cevizlerin üzerine bir buçuk su bardağı su koyup hafif ateşte kaynatın
Şeker eriyene dek karıştırın
Ateşten alıp ve soğumaya bırakın
Soğuduktan sonra yarım su bardağı limon suyunu ekleyin
Tekrar ateşin üzerine koyup, şurup koyulaşana dek kaynatın
Şurubu ile birlikte kavanozlara doldurun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul