Konu
:
Tereyağlı Dil Balığı
Yalnız Mesajı Göster
Tereyağlı Dil Balığı
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tereyağlı Dil Balığı
Tereyağlı Dil Balığı
Tereyağlı Dil Balığı Tarifi - Tereyağlı Dil Balığı Yapılışı - Tereyağlı Dil Balığı Nasıl Yapılır - Tereyağlı Dil Balığı Malzemeleri
750 gr dilbalığı filetosu (derileri soyulmuş)
3 çorba kaşığı limon suyu
1/2 su bardağı baharatlı un (1/2 su bardağı un + 1 tatlı kaşığı tuz + 1 çay kaşığı karabiber + 1 kahve kaşığı hindistancevizi rendesi)
125 gr (8 çorba kaşığı) tereyağı
1 büyük limon (ince dilimlenmiş)
1 demet maydanoz
Dilbalığı filetolarının üstü 2 çorba kaşığı limon suyu serpip bir kenara bırakarak 5 dakika bekletiniz
Dilbalığı filetolarmı kurulayınız
Baharatlı unu yayvan bir kaba boşaltınız
Dilbalığı filetorını tek tek baharatlı una bulayaıp hafifçe silkeleyiniz
90 gr (6 çorba kaşığı) tereyağı geniş bir tavada orta sıcaklıkta eritiniz
Yağ kızınca balık filetolarını ekleyip her iki yüzlerini 4-5 dakika kızartınız
Delikli bir kepçe ile filetoları tavadan çıkarıp yayvan bir kaba diziniz
Tavanın kenarlarını temizleyip kalan 2 çorba kaşığı tereyağı ve 1 çorba kaşığı limon suyu ekleyip, karışımı arasıra karıştırarak tereyağ eriyinceye kadar ısıtınız
Tavayı ateşten alıp, içindeki karışımı balık filetolarının üstüne dökünüz
Limon dilimleri ve maydanozla süsleyerek servis ediniz
Not: Tereyağlı dilbalığı, haşlanmış taze patates ve tereyağlı kuşkonmazla servis edilebilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul