Konu
:
Levrek Buğulama
Yalnız Mesajı Göster
Levrek Buğulama
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Levrek Buğulama
Levrek Buğulama
Levrek Buğulama Tarifi - Levrek Buğulama Nasıl Yapılır - Levrek Buğulama Malzemeleri
Levrek Buğulama
Malzemeler
* 2 adet levrek (halka halka doğranmış)
* 2 adet soğan
* 2 adet domates
* 2 adet patates
* 1 adet limon
* 4 diş sarımsak
* zeytinyağı
* Defne Yaprağı
* biberiye
* tuz
Hazırlanışı
1
Levrekler iyice yıkanır
Biraz zeytinyağı, 3-4 dilim limon, sarımsak ve defne yaprağı ile 2 saat buzdolabında terbiye edilir
2
Bu sırada kabukları soyulup dilimlenen patatesler biberiye dalı ile beraber haşlanır
3
Kiremite ya da güveçe terbiyelenen balıklar dizilir
4
Üzerine limon dilimleri yerleştirilir
5
Haşlanan patatesler balıkların yanına konulur
6
Soğanlar ve domatesler halka halka dilimlenir
7
Balıkların üzerine önce soğanlar sonra da domatesler dizilir
8
Sosun içindeki sarımsaklar ve defne yaprakları da güveçe aktarılır
9
En son çok az zeytinyağı gezdirilir
10
Güveçin üzeri alüminyum folyo ile kapatılır
11
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 25 – 30 dakika pişirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul