Yalnız Mesajı Göster

İskender Tarifi

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İskender Tarifi



Malzemeler
250 Gr Dana Eti
3-4 Adet Domates
2 Adet İri Soğan
2 Diş Sarımsak
1 Yemek Kaşığı Tereyağı
Sarımsaklı Yoğurt
1 veya 2 Adet Pide Ekmeği
2-3 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ,Tuz

Yapılış Tarifi

Eti döner eti inceliğinde doğrayın, tavaya sıvı yağı ve doğranmış olan etleri ilave edip kısık ateşte pişirin Diğer taraftan domatesleri,soğanları,iki diş sarmısağı küçük bir tencereye rendeleyin bir tutam tuz ekleyerek kaynatın, susuz gelirse az bir miktar su ilave edinEtler suyunu çekince biraz tuz ilave edin ve kısık ateşte kızarmasını sağlayınPideleri fındık büyüklüğünde küp küp doğrayın servis tabağına paylaştırınKızarmış olan etleri servis tabağında pidelerin kenarina paylaştırın, hazırladığınız domates sosunu,sarmısaklı yoğurdu ve isteğe göre kızarttığınız tereyağını sırayla pidelerin üzerine yayın

Alıntı Yaparak Cevapla