Konu
:
Künefe Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Künefe Tarifi
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Künefe Tarifi
Şayet birgün yolunuz Antakya’ya düşerse, tarihi Uzunçarşı’da baharat alışverişinizi bitirdikten sonra, çarşıdan çıkmadan Çınaraltı’nda bir mola verin ve oradaki künefecilerden birinde oturup – en az- bir porsiyon künefeyi mutlaka yiyin
O zamana kadar da, şimdi sizinle paylaşacağım künefe tarifi denemekten korkmayın; sahiden hiç de zor değil
İyi tereyağ ve bulunabilirse künefe peyniri daha lezzetli olmasını sağlar ama eldeki malzemeyle de tatmin edici bir sonuç almamanız için hiçbir sebep yok
Künefe Tarifi
1 kg (taze) tel kadayıf
400 gr tereyağ
700 gr tuzsuz peynir (künefe peyniri olsa iyi olur, olmazsa dil peyniri)
Şurubu için:
1 ölçü suya 1 ölçü şeker
1-) Tereyağını eritin
2-) Tel kadayıfları parçalayıp ayırın
3-) Üzerine parça parça ettiğiniz künefe peyniri veya dil peynirini bolca serpiştirin
4-) Tekrar tel kadayıfla kapatıp, iyice bastırın
5-) Ocağın üzerinde, tepsiyi çevire çevire pişirin
(Fırına koymayın
)
6-) Sık sık kontrol edin
Altı kızarınca, omlet gibi çevirin
7-) İki tarafı da kızardığında ocaktan alın
8-) Porsiyonlara ayırın
9-) Daha önce, yarım saat kadar, şeker ve suyu kaynatarak hazırladığınız şurubu ılık olarak üzerine dökün ve servis yapın
10-) İsterseniz fıstıkla süsleyebilirsiniz veya üzerine sütlü dondurma koyarak yiyebilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul