Yalnız Mesajı Göster

Künefe Tarifi

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Künefe Tarifi



Şayet birgün yolunuz Antakya’ya düşerse, tarihi Uzunçarşı’da baharat alışverişinizi bitirdikten sonra, çarşıdan çıkmadan Çınaraltı’nda bir mola verin ve oradaki künefecilerden birinde oturup – en az- bir porsiyon künefeyi mutlaka yiyin

O zamana kadar da, şimdi sizinle paylaşacağım künefe tarifi denemekten korkmayın; sahiden hiç de zor değil İyi tereyağ ve bulunabilirse künefe peyniri daha lezzetli olmasını sağlar ama eldeki malzemeyle de tatmin edici bir sonuç almamanız için hiçbir sebep yok
Künefe Tarifi

1 kg (taze) tel kadayıf
400 gr tereyağ
700 gr tuzsuz peynir (künefe peyniri olsa iyi olur, olmazsa dil peyniri)

Şurubu için:
1 ölçü suya 1 ölçü şeker

1-) Tereyağını eritin

2-) Tel kadayıfları parçalayıp ayırın

3-) Üzerine parça parça ettiğiniz künefe peyniri veya dil peynirini bolca serpiştirin

4-) Tekrar tel kadayıfla kapatıp, iyice bastırın

5-) Ocağın üzerinde, tepsiyi çevire çevire pişirin (Fırına koymayın)

6-) Sık sık kontrol edin Altı kızarınca, omlet gibi çevirin

7-) İki tarafı da kızardığında ocaktan alın

8-) Porsiyonlara ayırın

9-) Daha önce, yarım saat kadar, şeker ve suyu kaynatarak hazırladığınız şurubu ılık olarak üzerine dökün ve servis yapın

10-) İsterseniz fıstıkla süsleyebilirsiniz veya üzerine sütlü dondurma koyarak yiyebilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla