Konu
:
Profiterol Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Profiterol Tarifi
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Profiterol Tarifi
Malzemeler
1 su bardağı su
1 su bardağı un
125 gr margarin
3 adet yumurta
Kreması için
2,5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
1,5 çay bardağı şeker
1 adet yumurta
1 paket vanilya
Üzeri İçin
1 paket hazır çikolata sosu ya da benmari usulü eritilmiş 80 gr bitter çikolata
Hazırlanışı
Küçük bir tencereye 1 su bardağı suyu ve margarini koyarak kaynatın
Daha sonra 1 su bardağı unu ekleyerek iyice karıştırın
2-3 dakika karışımı sürekli karıştırarak pişirin
Ocağı kapatarak 10-15 dakika hamurun soğumasını bekleyin
Hamur biraz dinlendikten sonra 3 adet yumurtayı hamura yedirmemiz gerekiyor ancak bu noktada önemli bir ayrıntı var
Yumurtaları teker teker hamura kırın ve birini iyice yedirmeden diğer yumurtayı kırmayın
Yumurtaları hamura iyice yedirdikten sonra yapışkan bir hamur elde etmiş olduk
Bu kısım biraz yorucu oluyor ama hamurun kabarması için iyice karıştırmış olmanız gerekiyor
Yumurtaları yedirdikten sonra hamuru 10 dakika dinlendirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul