Yalnız Mesajı Göster

İrmikli Omlet

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İrmikli Omlet



Malzemeler:

375 ml süt
85 gr irmik
2 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri
Adaçayı
25 gr tereyağı
Kızartmak için:

2 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı:

1-Tencerede sütü kaynatın İçine tereyağı ve irmiği ekledikten sonra devamlı karıştırarak 6-7 dakika kadar pişirin

2-irmik piştiğinde tencereyi ocaktan alıp yumurta sarılarını ve parmesan peynirini ekledikten sonra iyice karıştırın
3-Hazırladığınız karışımı yağladığınız tepsi ya da borcama 2 cm kalınlığında olacak şekilde yayın Buzdolabında sertleşmesi için bekletin
4-Omlet soğuyup koyulaştıktan sonra fotoğraftaki gibi dilimleyin Tavaya tereyağını ve adaçayını alarak önlü arkalı kızartın Sotelenmiş sosis ile servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla