Konu
:
İrmikli Omlet
Yalnız Mesajı Göster
İrmikli Omlet
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İrmikli Omlet
Malzemeler:
375 ml süt
85 gr irmik
2 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri
Adaçayı
25 gr tereyağı
Kızartmak için:
2 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı:
1-Tencerede sütü kaynatın
İçine tereyağı ve irmiği ekledikten sonra devamlı karıştırarak 6-7 dakika kadar pişirin
2-irmik piştiğinde tencereyi ocaktan alıp yumurta sarılarını ve parmesan peynirini ekledikten sonra iyice karıştırın
3-Hazırladığınız karışımı yağladığınız tepsi ya da borcama 2 cm kalınlığında olacak şekilde yayın
Buzdolabında sertleşmesi için bekletin
4-Omlet soğuyup koyulaştıktan sonra fotoğraftaki gibi dilimleyin
Tavaya tereyağını ve adaçayını alarak önlü arkalı kızartın
Sotelenmiş sosis ile servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul