Konu
:
Tavada Karnıyarık
Yalnız Mesajı Göster
Tavada Karnıyarık
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tavada Karnıyarık
Malzemeler:
6 adet patlıcan
1 su bardağı su pişirmek için
patlıcanlar için kızartmalık sıvıyağ
İç harcı için:
300 gr kıyma
2 adet orta boy soğan
2 adet domates
2-3 tutam maydanoz
tuz
karabiber
Üzeri için:
3 adet yeşilbiber
2 adet domates
Yapılışı:
1- Patlıcanları alacalı soyun, enine bir çizgi atarak bol yağda kızartın
Kızaran patlıcanları tavaya dizin
2- Soğanı ve domatesleri yemeklik doğrayın
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı ile soğanı soteleyin
3- Kavurduğunuz soğana kıymayı ilave edin ve suyunu çekinceye kadar kavurun
4- Üzerine domatesleri, tuz ve karabiberi ekleyerek domatesler suyunu çekinceye kadar pişirin
5- Domatesler suyunu çekince ocağı kapatın ve maydanozları ilave ederek karıştırın
6- Kızarttığınız patlıcanların içine hazırladığınız harcı doldurun
Patlıcanların yanından 1 su bardağı su ilave edin
7- Patlıcanların üzerini domates ve biber ile süsleyerek kısık ateşte kapağı kapalı olarak 15-20 dakika kadar pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul