Yalnız Mesajı Göster

Tavada Karnıyarık

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavada Karnıyarık



Malzemeler:
6 adet patlıcan
1 su bardağı su pişirmek için
patlıcanlar için kızartmalık sıvıyağ

İç harcı için:
300 gr kıyma
2 adet orta boy soğan
2 adet domates
2-3 tutam maydanoz
tuz
karabiber
Üzeri için:
3 adet yeşilbiber
2 adet domates
Yapılışı:
1- Patlıcanları alacalı soyun, enine bir çizgi atarak bol yağda kızartın Kızaran patlıcanları tavaya dizin
2- Soğanı ve domatesleri yemeklik doğrayın 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı ile soğanı soteleyin
3- Kavurduğunuz soğana kıymayı ilave edin ve suyunu çekinceye kadar kavurun
4- Üzerine domatesleri, tuz ve karabiberi ekleyerek domatesler suyunu çekinceye kadar pişirin
5- Domatesler suyunu çekince ocağı kapatın ve maydanozları ilave ederek karıştırın
6- Kızarttığınız patlıcanların içine hazırladığınız harcı doldurun Patlıcanların yanından 1 su bardağı su ilave edin
7- Patlıcanların üzerini domates ve biber ile süsleyerek kısık ateşte kapağı kapalı olarak 15-20 dakika kadar pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla