Yalnız Mesajı Göster

Fransız Usulü Soğan Çorbası

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fransız Usulü Soğan Çorbası



Malzemeler:
4-5 adet kuru soğan
1-2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağı ya da margarin
1 yemek kaşığı sıvıyağ
3 yemek kaşığı un
1 litre et suyu ya da 1 litre su + 1 adet et bulyon
Tuz, kekik, kırmızıbiber
Üzeri için:
4 dilim ekmek
Yarım su bardağı parmesan ya da kaşar peyniri rendesi
Yapılışı:
1- Soğanları ince ince piyazlık, sarımsakları minik minik doğrayın
2- Doğradığınız soğanları ve sarımsağı tencerede altın rengi olana kadar kavurun
3- Soğanların üzerine 3 yemek kaşığı unu ekleyip 2 dakika kadar kavurun Üzerine azar azar 1 litre et suyunu ekleyin Baharatlarını ekleyerek 10 dakika orta ateşte kaynatın
4- Pişen çorbanın altını kapatın Tencerenin ağzı boyutlarında ufalttığınız ekmeği çorbanın üzerine koyun
5- Üzerine peynir rendesini serperek, peynirlerin üzeri kızarıncaya kadar fırınlayın
6- Fırından çıkartıp ekmekleri ile birlikte çorba kaselerine bölüştürün

Alıntı Yaparak Cevapla