Konu
:
Terbiyeli Tavuk Çorbası
Yalnız Mesajı Göster
Terbiyeli Tavuk Çorbası
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Terbiyeli Tavuk Çorbası
Malzemeler:
2 adet tavuk but ya da 1 adet tavukgöğsü
1 adet orta boy soğan
8 su bardağı su
Tuz
Terbiyesi için:
1 adet yumurta sarısı
1 kahve fincanı un
Yarım limon suyu
Yapılışı:
1- Soğanı soyun ve tavuk butlarını yıkayın
2- Tencereye tavuk, soyulmuş bütün soğan, tuz ve 8 su bardağı suyu ekleyin
Tavuk haşlayıp yumuşayınca kevgir yardımıyla butları tabağa alın
(Soğanı da çıkarın ve atın
)
3- Tabağa aldığınız butları çatal yardımıyla didikleyin ve tekrar tencereye alın
4- Çukur bir kâsede yumurta sarısı, limon suyu, un, ve 5-6 yemek kaşığı piliç suyunu tel çırpıcı yardımıyla iyice karıştın
5- Hazırladığınız terbiyeyi kaynayan tavuk suyuna 2 seferde ilave edin (Bir yandan tel çırpıcı ile çorbayı karıştırın)
6- Çorbayı bir taşım daha kaynattıktan sonra ocaktan alın ve servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul