Yalnız Mesajı Göster

Terbiyeli Tavuk Çorbası

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Terbiyeli Tavuk Çorbası



Malzemeler:
2 adet tavuk but ya da 1 adet tavukgöğsü
1 adet orta boy soğan
8 su bardağı su
Tuz

Terbiyesi için:
1 adet yumurta sarısı
1 kahve fincanı un
Yarım limon suyu
Yapılışı:
1- Soğanı soyun ve tavuk butlarını yıkayın
2- Tencereye tavuk, soyulmuş bütün soğan, tuz ve 8 su bardağı suyu ekleyin Tavuk haşlayıp yumuşayınca kevgir yardımıyla butları tabağa alın (Soğanı da çıkarın ve atın)
3- Tabağa aldığınız butları çatal yardımıyla didikleyin ve tekrar tencereye alın
4- Çukur bir kâsede yumurta sarısı, limon suyu, un, ve 5-6 yemek kaşığı piliç suyunu tel çırpıcı yardımıyla iyice karıştın
5- Hazırladığınız terbiyeyi kaynayan tavuk suyuna 2 seferde ilave edin (Bir yandan tel çırpıcı ile çorbayı karıştırın)
6- Çorbayı bir taşım daha kaynattıktan sonra ocaktan alın ve servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla