Konu
:
Karamelize Soğan Çorbası
Yalnız Mesajı Göster
Karamelize Soğan Çorbası
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Karamelize Soğan Çorbası
Malzemeler
• Soyulmuş ve ince doğranmış 1
5 kg soğan
• 115 gr
tuzsuz tereyağı
• 2 çorba kaşığı zeytinyağı
• 2 defneyaprağı
• 2 çay kaşığı taze kekik yaprağı
• 25 gr
saf un
• 250 ml sek beyaz şarap
• 100 ml sek şeri
• 2 litre et suyu
• 1 adet Fransız bageti
• 1 diş soyulmuş ve dövülmüş sarımsak
• 170 gr
parmesan peyniri
• Lezzet katmak için tuz ve biber
6-8 kişiliktir
Yapılışı
1
Soğanları ince ince doğramak için Braun Multiquick 7 Kablsouz ve doğrayıcı kabını kullanın
2
Tereyağını zeytinyağıyla birlikte geniş, kalın dipli bir sos tavasında ısıtın
Soğanları, dövülmüş sarımsağı, defneyapraklarını ve kekik yapraklarını ekleyip hafifçe karıştırın
Ateşi kısıp tavanın kapağını kapatın ve 15-20 dakika pişirin
Kapağı kaldırın ve soğanlar karamelleşip altın kahverengi bir renk alana kadar karıştırarak 20 dakika daha pişirin
3
Karıştırarak un ekleyip topaklanmaları gidererek 3-4 dakika daha pişirin ve şarap, sek şeri ve et suyunu ekleyin
Kaynayana dek pişirdikten sonra ateşi kısın ve kısık ateşte 15 dakika daha pişirin
4
Parmesanlı kızarmış ekmekleri hazırlamak için parmesanı rendeleyin ve ekmek dilimleri üzerine yerleştirin
Ekmek dilimlerini ızgara edin
5
Çorbayı kâselere koyun
Her bir kâseye bir ya da iki kızarmış ekmek koyup üstüne de büyük bir kaşık rendelenmiş peynir ekleyin
Servis edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul