Yalnız Mesajı Göster

Karamelize Soğan Çorbası

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karamelize Soğan Çorbası



Malzemeler
• Soyulmuş ve ince doğranmış 15 kg soğan
• 115 gr tuzsuz tereyağı
• 2 çorba kaşığı zeytinyağı
• 2 defneyaprağı
• 2 çay kaşığı taze kekik yaprağı
• 25 gr saf un
• 250 ml sek beyaz şarap
• 100 ml sek şeri
• 2 litre et suyu
• 1 adet Fransız bageti
• 1 diş soyulmuş ve dövülmüş sarımsak
• 170 gr parmesan peyniri
• Lezzet katmak için tuz ve biber
6-8 kişiliktir
Yapılışı

1 Soğanları ince ince doğramak için Braun Multiquick 7 Kablsouz ve doğrayıcı kabını kullanın
2 Tereyağını zeytinyağıyla birlikte geniş, kalın dipli bir sos tavasında ısıtın Soğanları, dövülmüş sarımsağı, defneyapraklarını ve kekik yapraklarını ekleyip hafifçe karıştırın Ateşi kısıp tavanın kapağını kapatın ve 15-20 dakika pişirin Kapağı kaldırın ve soğanlar karamelleşip altın kahverengi bir renk alana kadar karıştırarak 20 dakika daha pişirin
3 Karıştırarak un ekleyip topaklanmaları gidererek 3-4 dakika daha pişirin ve şarap, sek şeri ve et suyunu ekleyin Kaynayana dek pişirdikten sonra ateşi kısın ve kısık ateşte 15 dakika daha pişirin
4 Parmesanlı kızarmış ekmekleri hazırlamak için parmesanı rendeleyin ve ekmek dilimleri üzerine yerleştirin Ekmek dilimlerini ızgara edin
5 Çorbayı kâselere koyun Her bir kâseye bir ya da iki kızarmış ekmek koyup üstüne de büyük bir kaşık rendelenmiş peynir ekleyin Servis edin



Alıntı Yaparak Cevapla