Konu
:
Etli Kereviz Dolması
Yalnız Mesajı Göster
Etli Kereviz Dolması
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Etli Kereviz Dolması
Malzemeler:
4 adet kereviz için:
250 gr orta yağlı kıyma
1 adet büyük boy rendelenmiş kuru soğan
5 yemek kaşığı dolmalık pirinç
1 tutam ince kıyılmış maydanoz
1 tutam ince kıyılmış kereviz yaprağı
1 tutam ince kıyılmış dereotu
1 tutam ince kıyılmış taze nane
2 diş dövülmüş sarımsak
karabiber, kırmızı pul biber,tuz
isteğe göre 1-2 yemek kaşığı salça (ben kullanmadım)
Suyu için:
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı salça yada 1 adet domates rendesi
tuz
su
Kerevizleri kararmaması için 2 adet limon suyu+su
Yapılışı:
Kereviz nasıl temizlenir?
[*]Kerevizlerin kabuklarını soyun elinizden geldiğince yüzeyini düzleştirin
[*]Kabukları soyarken tepedeki yapraklı dalların 2 tanesini kesmeden bırakın
[*]Geri kalan yaprakların fazlalıklarını kökünden kesin
[*]Kestiğiniz yaprakların taze ve yeşil olanlarını kenara ayırın
[*]Şimdi kerevizin tepesini kapak gibi kesin ve kerevizin içini kabak oyacağı yada küçük karpuz bıçağıyla oyarak kararmamaları için limonlu suda bekletin
Dolmaları doldurmadan hemen önce bıçakla delikler açın
Kereviz Dolması Nasıl Yapılır?
İç harcının hazırlanması:
[*]Soğanı ve diğer tüm yeşil iç malzemesini ince kıyın
[*]Kıyma, soğan, kıydığınız yeşillikler ve geri kalan tüm iç malzemeyi iyice karıştırın
[*]İçini oyduğunuz kerevizleri kıymalı harç ile doldurun
[*]Kerevizleri ve kereviz kapaklarını tencereye dizin
Salçayı su ile eritin ve karevizlerin yarısına gelecek kadar su ile tencereye ekleyin
[*]Üzerine biraz zeytinyağı gezdirin ve tuz serpin
[*]Kerevizler tamamen yumuşayana kadar yaklaşık 45 dakika kısık ateşte pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul