Yalnız Mesajı Göster

Sıcak Şarap

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sıcak Şarap



Malzemeler:
1 litre kırmızı şarap (“Nevzade” )
15 adet küp şeker
Tarçın Çubuk (toz olursa bulanıklık yaratır)
6 adet Karanfil
Yarım limon
Yarım portakal
1 elma
1 bardak su
Yapılışı:
1- Elmayı rendeleyin ve bir kaba alın Portakal ve limonun kabuğunu rendenin ince kısmıyla rendeleyin, içlerini de dilimleyip şaraba katacağız
2- Tarçın elma şeker karanfil portakal ve limonu 1 bardak suyla bir kapta kaynatın(evde orta boy bir sütlük varsa harika olur)
3- Bu karışımı soğumaya bırakın ve bir tencereye şarabınızı alın çok kısık ateşte ısıtmaya başlayın (Kesinlikle kaynatmayın, aksi halde alkol buharlaşacaktır)
4- Ilıklaşınca karışımı şarabınıza ekleyip çok kısık ateşte biraz daha ısıtın Kepçe ve süzgeç yardımıyla bardaklara doldurun
5- İçine de bir dilim limon ya da portakal atınki şarap bitince en lezzetli yeri olsun

Alıntı Yaparak Cevapla