Yalnız Mesajı Göster

Vişne Likörü

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Vişne Likörü



Malzemeler:
1kg vişne
½ kg şeker
1 adet 70 cc konyak
1adet çubuk tarçın
Yapılışı:

[*]Vişne, şeker ve tarçını kat kat döşeyerek kavanoza diziyorsunuz[*]Bir hafta boyunca ağzı kapalı şekilde arada çalkalayarak bu karışımı güneşte bekletiyorsunuz[*]Bir haftanın sonunda konyağı da üzerine ilave edip ağzını kapatıyor ve 3 ay karanlık bir yerde bekletiyorsunuz[*]Bekleme süresi biraz uzun ama gerçekten de çok lezzetli bir likör[*]3 ayın sonunda süzerek şık bir şişeye doldurabilir, ikram ederken yanında vişnelerinden de sunabilir ya da vişneleri keklerinizde kullanabilirsiniz[*]Dilerseniz konyak yerine votka da kullanabilirsiniz fakat bu durumda tadı daha keskin olacaktır Ayrıca vişne yerine daha az su salan bir meyve kullanırsanız su da ilave etmeniz gerekebilir
2Tarif
Malzemesi:
1 kg vişne
300 g toz şeker
300 g etil alkol
2 lt içme suyu
1 adet çubuk tarçın
1 adet muskat
4-5 adet karanfil
4-5 adet kakule
1 g amber
Yapılışı:
Vişne iyice yıkanır Saplarıyla birlikte cam bir kavanoza konur Alkol ve baharatlar ilave edilir şeker, sıcak suda eritilerek kavanoza ilave edilir ve ağzı sıkıca kapatılır Güneş ve ışık almayan bir yerde 2,5 ay saklanır Açılacağı zaman üzerine 1 kadeh kaliteli konyak ilave edilir

Alıntı Yaparak Cevapla