Konu
:
Vişne Likörü
Yalnız Mesajı Göster
Vişne Likörü
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Vişne Likörü
Malzemeler:
1kg vişne
½ kg şeker
1 adet 70 cc konyak
1adet çubuk tarçın
Yapılışı:
[*]Vişne, şeker ve tarçını kat kat döşeyerek kavanoza diziyorsunuz
[*]Bir hafta boyunca ağzı kapalı şekilde arada çalkalayarak bu karışımı güneşte bekletiyorsunuz
[*]Bir haftanın sonunda konyağı da üzerine ilave edip ağzını kapatıyor ve 3 ay karanlık bir yerde bekletiyorsunuz
[*]Bekleme süresi biraz uzun ama gerçekten de çok lezzetli bir likör
[*]3 ayın sonunda süzerek şık bir şişeye doldurabilir, ikram ederken yanında vişnelerinden de sunabilir ya da vişneleri keklerinizde kullanabilirsiniz
[*]Dilerseniz konyak yerine votka da kullanabilirsiniz fakat bu durumda tadı daha keskin olacaktır
Ayrıca vişne yerine daha az su salan bir meyve kullanırsanız su da ilave etmeniz gerekebilir
2
Tarif
Malzemesi:
1 kg vişne
300 g toz şeker
300 g etil alkol
2 lt içme suyu
1 adet çubuk tarçın
1 adet muskat
4-5 adet karanfil
4-5 adet kakule
1 g amber
Yapılışı:
Vişne iyice yıkanır
Saplarıyla birlikte cam bir kavanoza konur
Alkol ve baharatlar ilave edilir
şeker, sıcak suda eritilerek kavanoza ilave edilir ve ağzı sıkıca kapatılır
Güneş ve ışık almayan bir yerde 2,5 ay saklanır
Açılacağı zaman üzerine 1 kadeh kaliteli konyak ilave edilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul