Konu: Sushi
Yalnız Mesajı Göster

Sushi

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sushi



Malzemeler:
1 adet nori (yosun yaprağı)
1 kâse sushi pilavı
1 ince dilim füme somon ya da ton balığı
2 ince dilim salatalık
1 kâse pirinç sirkesi
1 tatlı kaşığı wasabi
1 tutam susam
Serviste kullanmak için soya sosu

Yapılışı:

1- Streç ile kaplanmış bambu hasıra parlak tarafı altta kalacak şekilde noriyi (yosun yaprağını) koyun ve pirinç sirkesiyle hafifçe ıslatın

2- Elinizi sirkeli su ile ıslatın ve hazırladığınız sushi pilavından bir parça alın Fotoğraftaki gibi pilavı norinin üzerine eşit ve üst taraftan 1 parmak boşluk kalacak şekilde yayın (parmak uçarınızı pirinç sirkesi ile ıslatırsanız elinize yapışmaz)

3- Yaydığınız pilavın üzerine şerit halinde wasabi sürün Wasabi sürdüğünüz kısıma ince dilimlenmiş çiğ somon ve salatalığı yerleştirin, salatalıkların üzerine susam serpin

4- Bambu hasırın size bakan tarafını hafif kaldırarak bıraktığınız 1 parmak boşluğa kadar çok sıkmadan sarın
5- Bıraktığınız 1 parmak boşluğa gelince bambunun ucunu hafifçe kaldırarak norinin yapışmasını sağlayın

6- Hazırladığınız ruloyu 6 eşit parçaya bölün ve servis tabağına alın Soya sosu ya da zencefil turşusu ile servis yapın
Sushi Pilavı
Malzemeler:
1 su bardağı sushi pirinci
3 yemek kaşığı pirinç
1,5 su bardağı sıcak su
3 yemek kaşığı pirinç sirkesi
1 tatlı kaşığı toz şeker
yarım tatlı kaşığı tuz
Yapılışı:
1- Pirinci 5-6 su nişastasını iyice akıtana kadar yıkayın Yıkadığınız pirinci süzün (tamamen süzülmesi için yaklaşık 20 dakika bekletin
2- Süzdüğünüz pirinci tencereye alın, üzerine sıcak su ilave ederek harlı ateşte kaynayıncaya kadar pişirin Kaynadıktan sonra kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin ve ocaktan alın, kapağı kapalı olarak 15 dakika kadar dinlenmeye alın
3- Sos tenceresinde sirke, tuz ve şeker eriyinceye kadar kısık ateşte karıştırarak pişirin
4- Bu karışımı demlenen pilavınıza dökün ve yavaş yavaş karıştırarak (pirinçleri ezmeden) yedirin

Alıntı Yaparak Cevapla