Konu: Babaganuş
Yalnız Mesajı Göster

Babaganuş

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Babaganuş



Malzemeler
• 2 büyük patlıcan
• 2 diş sarımsak
• ½ çay kaşığı tuz
• 2 çorba kaşığı limon suyu
• 3 çorba kaşığı susam tohumu
• Bir çimdik öğütülmüş kimyon
• Bir çimdik öğütülmüş beyaz biber
• 2 çorba kaşığı doğal yoğurt
• Natürel sızma zeytinyağı
8 kişiliktir
Yapılışı:

1 Izgarayı önceden yüksek derecede ısıtın Patlıcanları çatalla delin ve ara sırada çevirerek kabuğu kabarana ve tümüyle kararana dek ızgarada közleyin Bu işlem 20 – 30 dakika sürer
2 Soğuduğunda patlıcanların kabuklarını soyun ve patlıcanların içini fazla sıvının süzülmesi için 15 dakikalığına kevgire koyun
3 Sarımsağı tuzla birlikte Braun Multiquick 7 Kablosuz el blendırının doğrayıcı kabında doğrayın
4 Patlıcan içini, limon suyunu iki kaşık susam tohumunu, kimyonu, biberi ve yoğurdu ekleyin Koyu bir püre haline gelene dek blendırdan geçirin
5 Karışımı bir kaba alın ve servis etmek üzere zeytinyağı ve kalan susam tohumlarını üzerine serpin

Alıntı Yaparak Cevapla