Konu
:
Babaganuş
Yalnız Mesajı Göster
Babaganuş
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Babaganuş
Malzemeler
• 2 büyük patlıcan
• 2 diş sarımsak
• ½ çay kaşığı tuz
• 2 çorba kaşığı limon suyu
• 3 çorba kaşığı susam tohumu
• Bir çimdik öğütülmüş kimyon
• Bir çimdik öğütülmüş beyaz biber
• 2 çorba kaşığı doğal yoğurt
• Natürel sızma zeytinyağı
8 kişiliktir
Yapılışı:
1
Izgarayı önceden yüksek derecede ısıtın
Patlıcanları çatalla delin ve ara sırada çevirerek kabuğu kabarana ve tümüyle kararana dek ızgarada közleyin
Bu işlem 20 – 30 dakika sürer
2
Soğuduğunda patlıcanların kabuklarını soyun ve patlıcanların içini fazla sıvının süzülmesi için 15 dakikalığına kevgire koyun
3
Sarımsağı tuzla birlikte Braun Multiquick 7 Kablosuz el blendırının doğrayıcı kabında doğrayın
4
Patlıcan içini, limon suyunu iki kaşık susam tohumunu, kimyonu, biberi ve yoğurdu ekleyin
Koyu bir püre haline gelene dek blendırdan geçirin
5
Karışımı bir kaba alın ve servis etmek üzere zeytinyağı ve kalan susam tohumlarını üzerine serpin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul