Yalnız Mesajı Göster

Beyinli Gerdan

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Beyinli Gerdan



Malzemeler:1 adet kuzu gerdan
1 adet kuzu beyin
Tuz
Karabiber

Yapılışı:

1- Gerdan ve kuzu etini ayrı tencerelerde iyice yumuşayana kadar haşlayın
2- Haşladığınız gerdanı ince ince didikleyin Beyin etinin zarlarını ayıkladıktan sonra aynı gerdan gibi didikleyin
3- Didiklediğiniz etlere tuz ve karabiber ekleyerek harmanlayın
4- Mutfak tezgahının üzerine streç 30-40 cm uzunluğunda streç filmi serin, beyinli gerdanı size bakan ön kısıma streç filmin eni boyunca yayın ve streç filmi düzgünce sararak rulo yapın
5- Hazırladığınız mezeyin buzdolabının dondurucu kısmına alın 1 gece beklettikten sonra kullancağınız kadarını dilimleyin Servis etmeden 15 dk önce dolaptan çıkartın ve soğuk servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla