Konu
:
Beyinli Gerdan
Yalnız Mesajı Göster
Beyinli Gerdan
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Beyinli Gerdan
Malzemeler:
1 adet kuzu gerdan
1 adet kuzu beyin
Tuz
Karabiber
Yapılışı:
1- Gerdan ve kuzu etini ayrı tencerelerde iyice yumuşayana kadar haşlayın
2- Haşladığınız gerdanı ince ince didikleyin
Beyin etinin zarlarını ayıkladıktan sonra aynı gerdan gibi didikleyin
3- Didiklediğiniz etlere tuz ve karabiber ekleyerek harmanlayın
4- Mutfak tezgahının üzerine streç 30-40 cm uzunluğunda streç filmi serin, beyinli gerdanı size bakan ön kısıma streç filmin eni boyunca yayın ve streç filmi düzgünce sararak rulo yapın
5- Hazırladığınız mezeyin buzdolabının dondurucu kısmına alın 1 gece beklettikten sonra kullancağınız kadarını dilimleyin
Servis etmeden 15 dk önce dolaptan çıkartın ve soğuk servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul