Yalnız Mesajı Göster

Acıka – Acuka

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Acıka – Acuka



5 yemek kaşığı domates & biber salçası (marketlerde antep salçası olarak bulabilirsiniz)
3 diş sarımsak
1 su bardağı dövülmüş ceviz
Yarım su bardağı ufalanmış ekmek içi
¼ su bardağı zeytinyağı yada 2 yemek kaşığı margarin
Karabiber , kırmızı biber, kimyon, tuz
(isteğe göre kuru fesleğen ve kekik)
Yapılışı:
1- Öncelikle sarımsakları havanelinde iyice dövün
2- Sıvıyağı tavaya alın ve salçayı ekleyerek orta ateşte salça ezilip kokusunu verene kadar yaklaşık 5 dakika kavurun
3- Kavrulan salçanın içine baharatları ekleyerek 1 dakika daha kavurun, son olarak dövülmüş sarımsakları ekleyerek 1 dakika daha kavurun ve ocaktan alın
4- Ocaktan aldığınız karışımın içine dövülmüş cevizi ve ekmek içini ilave ederek karıştırarak soğutun
5- Hazırladığınız acıkayı buzdolabında dinlendirdikten sonra ceviz taneleri ile süsleyerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla