Konu
:
Arnavut Ciğeri
Yalnız Mesajı Göster
Arnavut Ciğeri
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Arnavut Ciğeri
Ciğer için:
500 gr
dana, kuzu yada tavuk ciğeri
Sıvıyağ (kızartma için)
2 su badrağı un,tuz
Garnitür:
2 adet orta boy patates
Sıvıyağ
2 ortaboy soğan
Maydanoz,
tuz
Yapılışı:
Garnitürler :
Öncelikle soğanlarınızı piyazlık (yarım ay şeklinde) doğrayın ve tuz ile ovun
Acısını aldığınız soğanı yıkayın ve süzün
İçine ince kıydığınız maydanozları ekleyerek iyice karıştırın
Patatesleri soyup küp küp doğrayın
Kızgın yağda 3-4 dakika kadar kızartıp havlu kağıt serilmiş bir tabağa alın
Ciğer:
1- Eğer koyun ciğeri kullanacaksanız ciğerin zarı soyun, sinirlerini temizleyin ve küçük küpler halinde doğrayın
2- 1 poşete 2 su bardağı un ve bir miktar tuz koyarak karıştırın
Küp küp doğrandığınız ciğerleri bu poşete alın ve sallayarak una bulayın
3- Ciğerlerin üzerindeki fazla unu dökülmesi için bir eleğe koyun yine sallayarak fazla unu atın
4- Derin bir kızartma kabında sıvıyağ kızdırın
Ciğerleri kızgın yağda 1 dakika boyunca karıştırılarak pişirin
Kevgir ile süzerek alın
5- Önceden kızarttığınız patateslerin üzerine ekleyerek karıştırın
6- Soğan ile birlikte servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul