Yalnız Mesajı Göster

Kadınbudu Köfte

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kadınbudu Köfte



Malzemeler:
500 gr köftelik kıyma
1 adet yumurta
1 adet orta boy soğan
2 diş sarımsak
Yarım su bardağı pirinç
Tuz,karabiber, kimyon
İsteğe göre köftebaharı
1 su bardağı un + 2 yumurta (Köfteleri bulamak için)
Sıvıyağ
Yapılışı:
[*]Soğanları ve sarımsağı yemeklik doğrayın, tavaya 2-3 yemek kaşığı kadar sıvıyağ koyun ve soğan ve sarımsağı pembeleşinceye kadar kavurun[*]Soğanlar pembeleşince 500 gr kıymanın yarısını soğanların üzerine ilave edin ve kıyma suyunu salıp çekene kadar kavurun[*]Kıymayı ocaktan alın ve soğumaya bırakın[*]Kıyma soğurken yarım su bardağı pirinci küçük bir tencerede su ile haşlayın ve süzün[*]Haşlanan ve yumuşayan pirinçleri, kavurup soğuttuğunuz kıyma, baharatlar, 1 adet yumurta ve kenara ayırdığınız kıyma ile yoğurun ve yarım saat kadar buzdolabında dinlendirin[*]Dinlenip toparlanan kıymanızdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın ve şekilledirin[*]Kızartma işlemine geçmeden önce 2 yumurtayı bir kasede iyice çırpın[*]Unu geniş kaba alın Tavaya sıvıyağınızı koyarak kızdırın[*]Hazırladığınız köfteleri önce una, daha sonra yumurtaya bulayıp kızgın yağda kızartın[*]Ilık yada soğuk servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla