Konu
:
Kısır
Yalnız Mesajı Göster
Kısır
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kısır
1 su bardağı İnce Bulgur
1,5 du bardağı sıcak su
1 büyük boy kuru doğan
1 büyük boy domates
yarım demet maydanoz
kuru nane yada 5 dal taze nane
10 adet taze soğan
1 çay bardağı sıvıyağ
1,5 yemek kaşığı biber yada domates salçası
nar ekşisi (miktarını damak tadınız göre ayarlayın)
yarım limon suyu
2 adet yeşil biber
2 yaprak marul
kırmızı biber, tuz
Yapılışı:
Kuru soğanları yemeklik doğrayın ve pembeleşene kadar sıvıyağda kavurun, üzerine salça ekleyerek kavurmaya devam edin
Pişen soğan ve salçayı ocaktan alın
Tencereye bulguru ve kaynamış suyu ekleyerek kapağını kapatın ve şişmesini bekleyin
Bulgurlarınız olurken soğan, maydanoz, marul, domates ve biberi ince ince kıyın
Tüm malzemeyi tencereyedeki bulgurlara ekleyek karıştırın ve servis yapana kadar tencrede bekletin
Ilık yada soğuk olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul