Konu: Kısır
Yalnız Mesajı Göster

Kısır

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kısır



1 su bardağı İnce Bulgur
1,5 du bardağı sıcak su
1 büyük boy kuru doğan
1 büyük boy domates
yarım demet maydanoz
kuru nane yada 5 dal taze nane
10 adet taze soğan
1 çay bardağı sıvıyağ
1,5 yemek kaşığı biber yada domates salçası
nar ekşisi (miktarını damak tadınız göre ayarlayın)
yarım limon suyu
2 adet yeşil biber
2 yaprak marul
kırmızı biber, tuz
Yapılışı:
Kuru soğanları yemeklik doğrayın ve pembeleşene kadar sıvıyağda kavurun, üzerine salça ekleyerek kavurmaya devam edinPişen soğan ve salçayı ocaktan alın
Tencereye bulguru ve kaynamış suyu ekleyerek kapağını kapatın ve şişmesini bekleyin Bulgurlarınız olurken soğan, maydanoz, marul, domates ve biberi ince ince kıyın
Tüm malzemeyi tencereyedeki bulgurlara ekleyek karıştırın ve servis yapana kadar tencrede bekletin Ilık yada soğuk olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla