Konu
:
Bakla Fava
Yalnız Mesajı Göster
Bakla Fava
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bakla Fava
Malzemeler
4 su bardağı kuru bakla
¾ bardak zeytinyağı (1 bardaktan az)
2 adet kuru soğan
2 adet havuç (büyük ise 1 tane)
1 çay kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tuz
2 diş sarımsak
1 limon
yarım demet dere otu
8-10 zeytin
Yapılışı:
Bakla ayıklanıp yıkanır
İri doğranmış soğan, havuç ve yıkanıp süzülmüş bakla, şeker, tuz tencereye alınır
8 bardağı su eklenerek bakla yumuşayana kadar pişirilir
İyice yumuşamış olan baklalar blendırdan geçirilir , ıslatılmış bir borcama alınır ve servis saatine kadar buzdolabında dinlendirirlir
Şervis yapılacağı zaman fava dilimlenir ve servis tabağıda alınır
Dereotu ve zeytin ile süslenir
Zeytin yağı ve limon gezdirilerek servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul