Konu
:
Etli Nohutlu Pilav
Yalnız Mesajı Göster
Etli Nohutlu Pilav
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Etli Nohutlu Pilav
Malzemeler:
2 su bardağı pirinç
1 su bardağı haşlanmış ya da konserve nohut
300 gr
kuşbaşı et,
1 yemek kaşığı tereyağı + 2 yemek kaşığı sıvıyağ
2 su bardağı sıcak su
Tuz ya da et bulyon
Yapılışı:
1- 2 su bardağı pirinci yaklaşık yarım saat ılık suda bekletin, beyazlaşan pirinci akan su altında yıkayıp süzün
2- Tencereye sıvıyağı ve tereyağını alın, üzerine eti ekleyerek suyunu salıp çekene kadar kavurun
3- Suyunu salıp çeken etlerin üzerine haşlanmış nohutları ekleyek 1-2 kez daha karıştırın
4- Süzdüğünüz pirinci etlerin üzerine ekleyin ve pirinçler saydamlaşıncaya kadar kavurun
Kavurduğunuz pirinçlerin üzerine 3 su bardağı sıcak su ve tuzunu ekleyerek karıştırın
5- Tencerenin kapağını kapatın, önce harlı daha sonra kısık ateşte pirinçler göz göz oluncaya kadar pişirin
6- 15 dakika kadar dinlendiğiniz pilavınızı servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul