Yalnız Mesajı Göster

Etli Nohutlu Pilav

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Etli Nohutlu Pilav



Malzemeler:2 su bardağı pirinç
1 su bardağı haşlanmış ya da konserve nohut
300 gr kuşbaşı et,
1 yemek kaşığı tereyağı + 2 yemek kaşığı sıvıyağ
2 su bardağı sıcak su
Tuz ya da et bulyon

Yapılışı:
1- 2 su bardağı pirinci yaklaşık yarım saat ılık suda bekletin, beyazlaşan pirinci akan su altında yıkayıp süzün
2- Tencereye sıvıyağı ve tereyağını alın, üzerine eti ekleyerek suyunu salıp çekene kadar kavurun
3- Suyunu salıp çeken etlerin üzerine haşlanmış nohutları ekleyek 1-2 kez daha karıştırın
4- Süzdüğünüz pirinci etlerin üzerine ekleyin ve pirinçler saydamlaşıncaya kadar kavurun Kavurduğunuz pirinçlerin üzerine 3 su bardağı sıcak su ve tuzunu ekleyerek karıştırın
5- Tencerenin kapağını kapatın, önce harlı daha sonra kısık ateşte pirinçler göz göz oluncaya kadar pişirin
6- 15 dakika kadar dinlendiğiniz pilavınızı servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla