Konu
:
Garnitürlü Pilav
Yalnız Mesajı Göster
Garnitürlü Pilav
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Garnitürlü Pilav
Malzemeler:
3 su bardağı pirinç
4,5 su bardağı sıcak et suyu ya da kaynamış suya 2 adet et bulyon
3-4 yemek kaşığı tereyağı
1 kavanoz karışık garnitür
et bulyon kullanılmayacaksa tuz
Yapılışı:
1- Pirinçleri nişastası akana kadar 2-3 su yıkayın
Geniş bir kaba alıp biraz tuz ekleyin ve yarım saat kadar pirinçleri dinlendirin
Sonrasında süzgeçe alıp süzün
2- Garnitür kavanozunu açıp süzgeçe alın, yıkayıp süzün
3- Tencereye tereyağını alın harlı ateşte eriyince üzerine süzülmüş pirinçleri ekleyin
Pirinçler cam gibi oluncaya kadar kavurun ve sıcak suyu ekleyip karıştırın
4- Pilavın suyu kaynayınca süzdüğünüz garnitürü pilavın üzerine ekleyin
Pilavın altını kısın, suyunu tamamen çekince ocağı kapatın ve pilavınızı 10-15 dakika dinlendirin
5- Pişen pilavınızı karıştırdıktan sonra servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul