Yalnız Mesajı Göster

Özbek Pilavı

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Özbek Pilavı



Malzemeler :

300 gr sotelik kuşbaşı et
2 su bardağı pirinç
2 adet orta boy havuç
1 adet domates yada 1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvıyağ
tuz, karabiber
sıcak su
Yapılışı :

1- Domatesi küp küp doğrayın Havuçları rendenin ufak kısmında rendeleyin
2- Tencereye yağı ve etleri koyun , orta ateşte etler suyunu salıp çekinceye kadar kavurun
3- Etlerin üzerine havuç rendesini ve salçayı ilave edip kavurun
4- Salça dağılınca 2 su bardağı pirinci ilave edip iyice karıştırın Pirincin üzerine tuz, karabiber ve üzerini 1 parmak geçecek kadar sıcak su ilave edin Kapağı kapalı olarak suyunu çekinceye kadar pişirin
5- Pişen pilavı ocaktan alın kapağı kapalı olarak 15 dakika dinlendirin Karıştırarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla