Konu
:
Özbek Pilavı
Yalnız Mesajı Göster
Özbek Pilavı
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Özbek Pilavı
Malzemeler :
300 gr sotelik kuşbaşı et
2 su bardağı pirinç
2 adet orta boy havuç
1 adet domates yada 1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvıyağ
tuz, karabiber
sıcak su
Yapılışı :
1- Domatesi küp küp doğrayın
Havuçları rendenin ufak kısmında rendeleyin
2- Tencereye yağı ve etleri koyun , orta ateşte etler suyunu salıp çekinceye kadar kavurun
3- Etlerin üzerine havuç rendesini ve salçayı ilave edip kavurun
4- Salça dağılınca 2 su bardağı pirinci ilave edip iyice karıştırın
Pirincin üzerine tuz, karabiber ve üzerini 1 parmak geçecek kadar sıcak su ilave edin
Kapağı kapalı olarak suyunu çekinceye kadar pişirin
5- Pişen pilavı ocaktan alın kapağı kapalı olarak 15 dakika dinlendirin
Karıştırarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul