Konu
:
Maklube
Yalnız Mesajı Göster
Maklube
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Maklube
Malzemeler:
2 büyük tavuk göğüsü (kuşbaşı doğranmış)
3 yemek kaşığı sıvıyağ yada tereyağı
2 su bardağı piriç
1 çay bardağı sıvıyağ
tuz
Garnitürü için:
5 adet havuç
3 adet patates
1 konserve bezelye
Salatası için:
1 adet marul
yarım demet yeşil soğan
3 yemek kaşığı zeytiyağı
3 adet domates
Yoğurt
Yapılışı:
1- Patatesleri ve havuçları küp küp doğrayın ve kızartın
Bezelyeyi yıkayıp süzün
Pirinçleri ılık tuzlu suya koyun
2- Küp küp doğranmış tavuk etini maklubeyi yapacağınız tencereye alın, üzerine biraz yağ ekleyerek orta ateşte sıvıyağda kavurmaya başlayın
Tavuklar suyunu salıp çekinceye kadar kavurun
3- Pişen tavukların üzerine önce kızarttığınız patatesleri, sonra havuçları daha sonrada süzdüğünüz bezelyeleri koyun
4- Pirinçlerin suyunu süzün ve bezelyelerin üzerine ilave edin
1 çay bardağı sıvıyağı tencereye ekleyin
Son olarak pirinçleri çok az geçecek kadar su ilave edin ve kısık ateşte pişmeye bırakın
5- Pilav pişerken salatanızı hazırlayın
Pilav suyunu çekince 10 dakika kadar demlendirin
6- Geniş bir tepsiye maklubeyi pişirdiğiniz tepsiyi ters çevirin
Pilavın kenarlarına fotoğraftaki gibi bir sıra salata bir sıra yoğurdu dökerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul