Konu: Maklube
Yalnız Mesajı Göster

Maklube

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Maklube



Malzemeler:2 büyük tavuk göğüsü (kuşbaşı doğranmış)
3 yemek kaşığı sıvıyağ yada tereyağı
2 su bardağı piriç
1 çay bardağı sıvıyağ
tuz
Garnitürü için:

5 adet havuç
3 adet patates
1 konserve bezelye
Salatası için:
1 adet marul
yarım demet yeşil soğan
3 yemek kaşığı zeytiyağı
3 adet domates
Yoğurt
Yapılışı:
1- Patatesleri ve havuçları küp küp doğrayın ve kızartın Bezelyeyi yıkayıp süzün Pirinçleri ılık tuzlu suya koyun
2- Küp küp doğranmış tavuk etini maklubeyi yapacağınız tencereye alın, üzerine biraz yağ ekleyerek orta ateşte sıvıyağda kavurmaya başlayın Tavuklar suyunu salıp çekinceye kadar kavurun
3- Pişen tavukların üzerine önce kızarttığınız patatesleri, sonra havuçları daha sonrada süzdüğünüz bezelyeleri koyun
4- Pirinçlerin suyunu süzün ve bezelyelerin üzerine ilave edin 1 çay bardağı sıvıyağı tencereye ekleyin Son olarak pirinçleri çok az geçecek kadar su ilave edin ve kısık ateşte pişmeye bırakın
5- Pilav pişerken salatanızı hazırlayın Pilav suyunu çekince 10 dakika kadar demlendirin
6- Geniş bir tepsiye maklubeyi pişirdiğiniz tepsiyi ters çevirin Pilavın kenarlarına fotoğraftaki gibi bir sıra salata bir sıra yoğurdu dökerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla