Yalnız Mesajı Göster

Havuçlu Pilav

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Havuçlu Pilav



1 adet orta boy havuç
2 su bardağı pirinç (baldo)
3 su bardağı kaynar su
2 yemek kaşığı tereyağı
1 adet et bulyon yada tuz
Yapılışı :
1- Pirinçleri 1-2 su yıkayın ve yaklaşık yarım saat önceden ılık tuzlu suya koyarak bekletin
2- Havuçu rendenin ince tarafı ile rendeleyin Tereyağını tencereye alın, üzerine rendelediğiniz havuçları ekleyin ve 1 dakika kadar karıştırarak kavurun
3- Suda beklettiğiniz pirinçleri süzün ve havuçların üzerine ekleyerek kavurun Pirinçler saydamlaşınca üzerine bulyon ve suyu ekleyin
4- Pirinçlerin üzerin göz göz oluncaya kadar orta ateşte, daha sonra kısık ateşte pişirin ve ocaktan alın 10 dakika demledikten sonra karıştırarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla