Konu
:
Havuçlu Pilav
Yalnız Mesajı Göster
Havuçlu Pilav
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Havuçlu Pilav
1 adet orta boy havuç
2 su bardağı pirinç (baldo)
3 su bardağı kaynar su
2 yemek kaşığı tereyağı
1 adet et bulyon yada tuz
Yapılışı :
1- Pirinçleri 1-2 su yıkayın ve yaklaşık yarım saat önceden ılık tuzlu suya koyarak bekletin
2- Havuçu rendenin ince tarafı ile rendeleyin
Tereyağını tencereye alın, üzerine rendelediğiniz havuçları ekleyin ve 1 dakika kadar karıştırarak kavurun
3- Suda beklettiğiniz pirinçleri süzün ve havuçların üzerine ekleyerek kavurun
Pirinçler saydamlaşınca üzerine bulyon ve suyu ekleyin
4- Pirinçlerin üzerin göz göz oluncaya kadar orta ateşte, daha sonra kısık ateşte pişirin ve ocaktan alın
10 dakika demledikten sonra karıştırarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul