Konu
:
Kestaneli Pilav-İç Pilavı
Yalnız Mesajı Göster
Kestaneli Pilav-İç Pilavı
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kestaneli Pilav-İç Pilavı
Malzemeler:
2 su bardağı pirinç
3 su barağı sıcak su
1 baş kuru soğan
1,5-2 su bardağı fırından pişirilip ayıklanmış kabuksuz kestane
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
2 yemek kaşığı kuş üzümü
3 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Kuru nane
Karabiber
Yapılışı:
[*]2 su bardağı pirinci bir kaç su yıkayın ve yaklaşık yarım saat ılık suda dinlendirdikten sonra süzün
[*]Soğanı soyun ve küçük küçük yemeklik doğrayın
Tencereye tereyağını alın ve kızdırın, içine önce soğanları atın ve pembeleşene kadar kavurun
[*]Pembeleşen soğanların üzerine kestaneleri atın ve hafif pembeleşinceye kadar kavurun
Kestaneler pembeleşince içine dolmalık fıstıkları atın ve pembeleşene kadar kavurun
[*]Süzdüğünüz pirinçleri ekleyin ve kuş üzümlerini ekleyin
Pirinçler saydamlaşıncaya kadar orta ateşte kavurun
[*]Önceden kaynattığınız sıcak suyu,tuzu ve baharatını ekleyerek 1-2 kez karıştırın
[*]Pilavın üzeri göz göz olana kadar harlı ateşte, daha sonrada kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin
[*]Ocaktan aldığınız pilavı 10 dakika kadar dinlendirdikten sonra servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul