Yalnız Mesajı Göster

Kestaneli Pilav-İç Pilavı

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kestaneli Pilav-İç Pilavı



Malzemeler:2 su bardağı pirinç
3 su barağı sıcak su
1 baş kuru soğan
1,5-2 su bardağı fırından pişirilip ayıklanmış kabuksuz kestane
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
2 yemek kaşığı kuş üzümü
3 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Kuru nane
Karabiber
Yapılışı:
[*]2 su bardağı pirinci bir kaç su yıkayın ve yaklaşık yarım saat ılık suda dinlendirdikten sonra süzün[*]Soğanı soyun ve küçük küçük yemeklik doğrayınTencereye tereyağını alın ve kızdırın, içine önce soğanları atın ve pembeleşene kadar kavurun[*]Pembeleşen soğanların üzerine kestaneleri atın ve hafif pembeleşinceye kadar kavurun Kestaneler pembeleşince içine dolmalık fıstıkları atın ve pembeleşene kadar kavurun[*]Süzdüğünüz pirinçleri ekleyin ve kuş üzümlerini ekleyin Pirinçler saydamlaşıncaya kadar orta ateşte kavurun[*]Önceden kaynattığınız sıcak suyu,tuzu ve baharatını ekleyerek 1-2 kez karıştırın[*]Pilavın üzeri göz göz olana kadar harlı ateşte, daha sonrada kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin[*]Ocaktan aldığınız pilavı 10 dakika kadar dinlendirdikten sonra servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla