Yalnız Mesajı Göster

Risotto Milanese-Safranlı Risotto

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Risotto Milanese-Safranlı Risotto



Malzemeler:250 grArborio pirinci
30 ml zeytinyağı
Yarım kuru soğan
1-1,5 litre tavuk suyu
150 ml beyaz şarap (isteyen şarap yerine su kullanabilir)
5 gr safran
60 gr permesan peyniri
40 gr tereyağı
Tuz-karabiber

Risotto Yapımı

Yapılışı:
Soğanı yemeklik doğrayın, permesan peynirini rendeleyinSafranı bardağın içindeki şaraba dökün ve elinizle bastırarak iyice şaraba batırın
Derin bir tencerenin içine zeytinyağını koyun ve kızdırın sonra soğanları ekleyin ve 2-3 dakika kadar (renkleri değişmeyecek) kavurun
Pirinci ekleyin ve sürekli karıştırarak 2-3 dakika pişirinPirinçler şeffalaşınca beyaz şarabı ekleyin ve orta ateşte pişirmeye devam edin
Pirinçler şarabı iyice çektiğinde 1 kepçe tavuk suyu ekleyin ve karıştırmaya devam edinTuz karabiber ekleyin Risottunuz kremamsı bir kıvama gelip hafifçe dişinize gelecek sertliğe ulaşana kadar kepçe ile tavuk suyu koyma kavuma işlemine devam edin(unutmayın 1 kepçe ekledikten sonra suyunu çekmeden tekrar tavuk suyu ilave edilmeyecek) İstediğiniz kıvama gelen risottoyu ateşten alın ve içine tereyapını ekleyerek hızlıca karıştırın Sonra rendelenmiş permesan peynirini ekleyin ve tekrar karıştırınKarıştırma işlemi bitince servis tabaına alın Tabağı hafifçe yan çevirin ve altına vurarak rüsottonun fotoğraftaki gibi tabağa yayılmasını sağlayın

Alıntı Yaparak Cevapla