Konu
:
Risotto Milanese-Safranlı Risotto
Yalnız Mesajı Göster
Risotto Milanese-Safranlı Risotto
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Risotto Milanese-Safranlı Risotto
Malzemeler:
250 gr
Arborio pirinci
30 ml zeytinyağı
Yarım kuru soğan
1-1,5 litre tavuk suyu
150 ml beyaz şarap (isteyen şarap yerine su kullanabilir)
5 gr safran
60 gr permesan peyniri
40 gr tereyağı
Tuz-karabiber
Risotto Yapımı
Yapılışı:
Soğanı yemeklik doğrayın, permesan peynirini rendeleyin
Safranı bardağın içindeki şaraba dökün ve elinizle bastırarak iyice şaraba batırın
Derin bir tencerenin içine zeytinyağını koyun ve kızdırın sonra soğanları ekleyin ve 2-3 dakika kadar (renkleri değişmeyecek) kavurun
Pirinci ekleyin ve sürekli karıştırarak 2-3 dakika pişirin
Pirinçler şeffalaşınca beyaz şarabı ekleyin ve orta ateşte pişirmeye devam edin
Pirinçler şarabı iyice çektiğinde 1 kepçe tavuk suyu ekleyin ve karıştırmaya devam edin
Tuz karabiber ekleyin
Risottunuz kremamsı bir kıvama gelip hafifçe dişinize gelecek sertliğe ulaşana kadar kepçe ile tavuk suyu koyma kavuma işlemine devam edin
(unutmayın 1 kepçe ekledikten sonra suyunu çekmeden tekrar tavuk suyu ilave edilmeyecek)
İstediğiniz kıvama gelen risottoyu ateşten alın ve içine tereyapını ekleyerek hızlıca karıştırın
Sonra rendelenmiş permesan peynirini ekleyin ve tekrar karıştırın
Karıştırma işlemi bitince servis tabaına alın
Tabağı hafifçe yan çevirin ve altına vurarak rüsottonun fotoğraftaki gibi tabağa yayılmasını sağlayın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul