Yalnız Mesajı Göster

Tavuklu Pilav

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuklu Pilav



Malzemeler:Tavuk için:

1 adet fırın torbası
1 adet orta boy soğan
Tuz
Pilav için:
2 su bardağı pilavlık pirinç
3 su bardağı sıcak su yada et-tavuk suyu
4 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı haşlanmış nohut(
1 adet et tablet bulyon
Pilav Yapılışı:
1-Pirinci ılık su ile süzgeç içinde 2-3 kez yıkayın
2-Bir kaba ılık su dolsurun ve pişinçleri içinde 10-15 dk dinlendirin
3-Tereyağını pilav tenceresine alın ve kızdırın, içine iyie süzdüğünüz pirinçleri ekleyerek pirinçler tane tane olana kadar kavurun
4-3 su bardağı sıcak suyu ve ezdiğiniz bulyonu ekleyerek karıştırın
5-Son olarak haşlanmış nohutları ekleyerek tencerenin kapağını kapatın
6-Önce harlı ateşte üzeri delik delik olana kadar pişirin ve altını kısın, tamamne suyunu çekince altını kapatarak demlenmeye bırakın Karabiberle servis yapın
Tavuk Yapılışı:
Tavuğu güzelce yıkayın ve tuzlayarak fırın poşetinin içine alın Soğanı 2 ye bölün ve tavuğun yanına koyarak poşetin ağzını bağlayın 180 derece fırında nar gibi olana kadar kızartın

Alıntı Yaparak Cevapla