Konu
:
Nohutlu Pilav
Yalnız Mesajı Göster
Nohutlu Pilav
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Nohutlu Pilav
Malzemeler:
1 su bardağı pilavlık pirinç
1,5 su bardağı sıcak su yada et-tavuk suyu
2 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı haşlanmış nohut(
tuz yada yarım et tablet bulyon
Yapılışı:
1-Pirinci ılık su ile süzgeç içinde 2-3 kez yıkayın
2-Bir kaba ılık su dolsurun ve pişinçleri içinde 10-15 dk dinlendirin
3-Tereyağını pilav tenceresine alın ve kızdırın, içine iyie süzdüğünüz pirinçleri ekleyerek pirinçler tane tane olana kadar kavurun
4-1,5 su bardağı sıcak suyu ve ezdiğiniz bulyonu ekleyerek karıştırın
5-Son olarak haşlanmış nohutları ekleyerek tencerenin kapağını kapatın
6-Önce harlı ateşte üzeri delik delik olana kadar pişirin ve altını kısın, tamamne suyunu çekince altını kapatarak demlenmeye bırakın
Karabiberle servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul