Yalnız Mesajı Göster

Isırgan Otlu Bulgur Pilavı

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Isırgan Otlu Bulgur Pilavı



Malzemeler:

1 su bardağı pilavlık bulgur
1 adet domates rendesi
1 adet ortaboy soğan
1 adet sivribiber
2 su bardağı et suyu yada su
1-2 yemek kaşığı tereyağı
yarım yemek kaşığı salça
8-10 dal ısırgan otu
Tuz

Yapılışı:
Soğanı yemeklik doğrayın, ortaboy bir tencerede tereyağını eritin ve soğanları ekleyerek hafif kavurun, üzerine doğranmış sivribiberi ekleyin, biraz daha kavurduktan sonra rende domates ve salçayı ekleyin, iyice kavurun
Ayıklanmış ve iri doğranmış ısırgan otunu ekleyerek 1 dk karıştırın 2 su bardağı suyu ve tuzu ekleyin, su kaynadıktan sonra 1 su bardağı bulguru ilave edin Bulgur piştikten sonra ocağı kapatın, kapağı kapalı olarak 10 dakika dinlendirin ve servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla