Konu
:
Isırgan Otlu Bulgur Pilavı
Yalnız Mesajı Göster
Isırgan Otlu Bulgur Pilavı
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Isırgan Otlu Bulgur Pilavı
Malzemeler:
1 su bardağı pilavlık bulgur
1 adet domates rendesi
1 adet ortaboy soğan
1 adet sivribiber
2 su bardağı et suyu yada su
1-2 yemek kaşığı tereyağı
yarım yemek kaşığı salça
8-10 dal ısırgan otu
Tuz
Yapılışı:
Soğanı yemeklik doğrayın, ortaboy bir tencerede tereyağını eritin ve soğanları ekleyerek hafif kavurun, üzerine doğranmış sivribiberi ekleyin, biraz daha kavurduktan sonra rende domates ve salçayı ekleyin, iyice kavurun
Ayıklanmış ve iri doğranmış ısırgan otunu ekleyerek 1 dk
karıştırın 2 su bardağı suyu ve tuzu ekleyin, su kaynadıktan sonra 1 su bardağı bulguru ilave edin
Bulgur piştikten sonra ocağı kapatın, kapağı kapalı olarak 10 dakika dinlendirin ve servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul