Yalnız Mesajı Göster

Kestane Dolgulu Kurabiye

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kestane Dolgulu Kurabiye



Malzemeler:125 gr margarin
1 adet yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı pudra şekeri
yarım paket kabartma tozu
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket şekerli vanilin
3,5 su bardağı un (elinizin sıcaklığına göre artıp azalabilir)
Yapılışı:
1- Un, pudra şekeri, yoğurt, vanilya, sıvı yağ, kabartma tozu ve oda sıcaklığındaki margarini yoğurma kabına alın
2- İster mikserin hamur yoğurma aparatı ile isterseniz elde kulak memesi kıvamına gelinceye kadar hamurunuzu yoğurun (Mikser kullancaksanız son aşamada yine eliniz ile hamuru toplamanız gerekiyor)
3- Kıvama gelen hamurunuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve elinizde yuvarlayın Top haline gelen hamurunuzun ortasını parmağınız ile açıp genişletin
4- Kestane püresinden yarım tatlı kaşığı kadar alıp açtığınız çukura yerleştirin ve kenarlarını düzelterek çukuru kapatın
5- Kurabiyeleri sıkmadan elinizde son kez yuvarlayın ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine 2-3 cm aralıklarla dizin
6- 180 derece önceden ısıtılmış fırında kurabiyelerin üzeri kızarıncaya kadar (yaklaşık 20-25 dk) pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla