Yalnız Mesajı Göster

Su Muhallebisi

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Su Muhallebisi



Malzemeler:
2 su bardağı su
2 su bardağı süt
yarım su bardağı nişasta
1 su bardağı toz şeker
Vişne sosu için:
1 su bardağı çekirdeksiz vişne
1 yemek kaşığından az nişasta
3-4 yemek kaşığı toz şeker
Yapılışı:
1- Tencereye 2 su bardağı sütü ekleyin, üzerine yarım su bardağı nişastayı dökün ve nişata eriyinceye kadar karıştırın
2- Su ve şekeri ekleyerek ocağa alın Muhallebi koyu bir kıvam alıncaya kadar orta ateşte karıştırarak pişirin
3- Borcamı ya da kâseleri su ile ıslatın Islak kâselere muhallebiyi paylaştırın Oda sıcaklığına gelinceye kadar tezgâhta bekletin
4- Vişne sosu için vişneleri, şekeri ve nişastayı ocağa alın, vişnelerin suyu az ise 3-4 yemek kaşığı su ekleyin Kısık ateşte koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin ve soğumaya bırakın
5- Buzdolabında 2 saat daha dinlendirdikten sonra, servis yapmadan hemen önce servis tabağına kâseyi ters çevirin vişne sosu dökerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla