Konu
:
Su Muhallebisi
Yalnız Mesajı Göster
Su Muhallebisi
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Su Muhallebisi
Malzemeler:
2 su bardağı su
2 su bardağı süt
yarım su bardağı nişasta
1 su bardağı toz şeker
Vişne sosu için:
1 su bardağı çekirdeksiz vişne
1 yemek kaşığından az nişasta
3-4 yemek kaşığı toz şeker
Yapılışı:
1- Tencereye 2 su bardağı sütü ekleyin, üzerine yarım su bardağı nişastayı dökün ve nişata eriyinceye kadar karıştırın
2- Su ve şekeri ekleyerek ocağa alın
Muhallebi koyu bir kıvam alıncaya kadar orta ateşte karıştırarak pişirin
3- Borcamı ya da kâseleri su ile ıslatın
Islak kâselere muhallebiyi paylaştırın
Oda sıcaklığına gelinceye kadar tezgâhta bekletin
4- Vişne sosu için vişneleri, şekeri ve nişastayı ocağa alın, vişnelerin suyu az ise 3-4 yemek kaşığı su ekleyin
Kısık ateşte koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin ve soğumaya bırakın
5- Buzdolabında 2 saat daha dinlendirdikten sonra, servis yapmadan hemen önce servis tabağına kâseyi ters çevirin vişne sosu dökerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul