Konu
:
Macaron-Makaron
Yalnız Mesajı Göster
Macaron-Makaron
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Macaron-Makaron
125 gr pudra şekeri
125 gr toz badem
120 gr toz şeker
50 gr su
80 gr yumurta akı
Yapılışı:
1- Pudra şekeri ve toz bademi iyice karışıncaya kadar blendırdan geçirin
(Renkli yapmak isterseniz bu işlem bittikten sonra bir miktar gıda boyası ekleyin)
2- Toz şeker ve suyu cezve içinde 118 dereceye gelinceye kadar kaynatın
3- Başka plastik ve kuru bir kap içinde yumurta akları kar gibi oluncaya kadar çırpın
4- 118 dereceye gelen şerbeti yavaş yavaş (7-8 defada) kabaran yumurta beyazına yedirin
5- Şerbetini yedirdiğiniz yumurta aklarını spatula yardımıyla toz badem ve pudra şekeri karışımına yedirin
(yumurta beyazını 2 ye bölerek yedirin)
6- Hazırladığınız makacaron hamurunu krema torbasına alın
Düz uç kullanarak yağlı kağıt serilmiş tepsiye 2-3 cm lik aralıklarla sıkın
7- 120 derece önceden ısıtılmış fırında 29 dakika pişirin
Pişen macaronları tepside soğumaya bırakın
Krema malzemeleri:
100 gr bitter ya da fildişi küvertür çikolata
200 gr krema
Yapılışı:
1- Kremayı sos tenceresine alın
Kaynama noktasına gelinceye kadar ısıtın
2- Kaynama noktasına gelen kremayı ocaktan alın ve kıyılmış çikolatayı ilave edin
3- Pürüssüz bir çikolata sos elde edinceye kadar karıştırın ve koyulaşması için buzdolabına alarak 30 dakika kadar dinlendirin
Macaronun birleştirilmesi:
1- Hazırladığınız kurabiyeleri spatula yardımıyla yağlı kağıttan ayırın ve eşleştirin
2- Soğuyup koyulaşan kremayı krema torbasına alın
Kurabiyenin ortasına kremayı fotoğraftaki gibi sıkın
3- Diğer kurabiyeyi kremanın üzerine hafifçe bastırın ve dairesel hareketlerle yayın
4- Tüm kurabiyeler bitinceye kadar aynı işlemi uygulayın
Not: Bu mazlemeler ile 20 macaron çıkıyor
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul