Yalnız Mesajı Göster

Çilekli Pasta – Fraisier

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çilekli Pasta – Fraisier



Malzemeler:
500 gr Çilek
Genoise kek:
150 gr yumurta
40 gr yumurta sarısı
120 gr şeker
20gr Tereyağı
120gr Un
Yapılışı:
1- Fırını 180 dereceye ayarlayalım İçine sıcak su koyduğumuz bir tencereyi yanan ocağın üstüne koyalım, oda sıcaklığında 4 yumurtayı şekerle mikser kabında el çırpıcısıyla tencerenin içine oturtarak, ben mari usulü çırpalım
2- Burada amaç yumurtayı pişirmeden şekeri eritmek ve sonrasında mikserde çırparak soğutarak daha kabarık bir kek elde etmektir Karışım sıcak olunca
*asla kaynamasına izin vermeyin, mikserle çırparak iyice kabarıncaya kadar soğutun
3- İçine elenmiş unu ve erimiş ılık tereyağını katarak tahta kaşıkla karıştırın Fırın tepsisinin tümüne pişirme kâğıdını yayın Tüm hamuru tepsiyi kaplayacak şekilde eşit yükseklikte yayın 180 derecede 15 dakika kadar pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla