Yalnız Mesajı Göster

Portakal Likörlü Tiramisu

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Portakal Likörlü Tiramisu



1 adet hazır pandispanya (sade ya da kakaolu)
1 paket labne peyniri (200 gr)
1 paket çiğ krema (200 ml)
1 kahve fincanı pudra şekeri
1 kahve fincanı kakao
Sosu için:
1 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı nescafe
1 çay bardağı portakal likörü ya da portakal suyu
Yapılışı:
1- Öncelikle 1 su bardağı sıcak su ve kahveyi karıştırın, içine 1 çay bardağı likörü ekleyerek tekrar karıştırın ve soğumaya bırakın
2- Labne peyniri, krema ve pudra şekerini derin bir kasede koyulaşıncaya kadar çırpın
3- Pandispanyanın tabanını servis tabağına alın hazırladığınız yemek kaşığı kullanarak kahveli sosun yarısı ile ıslatın Üzerine hazırladığınız labneli kremanın yarısını yayın
4- Pandispanyanın tavanını kremanın üzerine yerleştirin Kalan kahveli sos ile ıslatın
5- Ayırdığınız labnei kremanın kalan kısmını üzerine yayın ve üzerine çay süzgeci yardımıyla kakao serpiştirin
6- Hazırladığınız tiramisunun üzerini streç film ile kaplayarak buzdolabından 1-2 saat dinlendirin
7- Dilimleyerek soğuk servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla