Yalnız Mesajı Göster

Elmalı Strudel

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Elmalı Strudel



Malzemeler:
Hamur için:
2 su bardağı un
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çimdik tuz
1 çimdik toz şeker
yarım çay bardağı su
Harç İçin:
3 adet sert yeşil elma
1 kahve fincanı galeta unu
50 gr tereyağı
5 yemek kaşığı esmer şeker
2 çay bardağı kuru üzüm
isteğe göre 1 çay kaşığı tarçın
üzeri için pudra şekeri
Yapılışı:
1- Su haricindeki tüm malzemeyi yoğurma kabına alın Yarım çay bardağı suyu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak kıvamda bir hamur elde edinceye kadar yoğurun
2- Hamurun üzerini bir bez ile örterek yarım saat kadar dinlendirin
3- Elmaları yıkayın ve kabuklarını soymadan küp küp doğrayın Galeta ununa bulayın
4- Tavaya esmer şeker ve tereyağını alın Tereyağı eriyince içine elmaları ve kuş üzümünü atarak elmalar pembeleşinceye kadar soteleyin ve ocaktan alın
5- Dinlenen hamuru un serptiğiniz tezgâha alın ve ince bir hamur açın
6- Hazırladığınız elmalı harcı hamur ucuna enine yayın ve rulo şeklinde sarın
7- Fırın tepsinizi ya da kabınızı yağlayın strudeliniz tepsiye yerleştirin
8- 180 derece önceden ısıtılmış fırında hamurun üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla