Yalnız Mesajı Göster

Limonlu Tartolet

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Limonlu Tartolet



Tartolet Hamuru :
300 gr Un
1 adet yumurta
150 gr Tereyağı
150 gr pudra şekeri
60 gr badem tozu
Limonlu iç:
3 adet yumurta
2 adet limonun suyu
1 adet limonun kabuğu
135 gr şeker
45 gr Margarin ya da tereyağı
Yapılışı:
1- Soğuk ve küp kesilmiş tereyağı 300 gr una parmak uçlarıyla yedirin Pudra şekeri, badem tozu ekleyerek yoğurmaya devam edin
2- Tereyağı fazla ısınmadan hamuru tezgâha alın ve ortasına bir yumurta kırın
3- Hamuru toparlayarak yoğurun ve buzdolabında en az 30 dakika dinlenmeye bırakın
4- Tartolet kalıplarını ya da mini tart tepsisini tereyağı ile iyice yağlayın Hamuru açıp kalıba olabildiğince ince (üst fotoğrafta görüldüğü gibi) döşeyin
5- Limonlu iç harcı için yumurtaları derin bir çırpma kabına alarak hafifçe kabarıncaya kadar çırpın
6- Limon suyunu, limon kabuğunu, şekeri yumurtalara ekleyin ve şeker eriyinceye kadar çırpın Son olarak erittiğiniz yağı iç harca ekleyin 1 dakika daha karıştırın
7- İç harcı kalıplara paylaştırıp 180 derece önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika kadar fırınlayın Pişince fırından alarak soğumaya bırakın
8- Soğuyan tartoletlerinizi kalıbından dikkatlice çıkarın Limon kabukları ve pudra şekeri ile süsleyerek ve servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla