Konu
:
Limonlu Tartolet
Yalnız Mesajı Göster
Limonlu Tartolet
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Limonlu Tartolet
Tartolet Hamuru :
300 gr
Un
1 adet yumurta
150 gr
Tereyağı
150 gr
pudra şekeri
60 gr
badem tozu
Limonlu iç:
3 adet yumurta
2 adet limonun suyu
1 adet limonun kabuğu
135 gr
şeker
45 gr
Margarin ya da tereyağı
Yapılışı:
1- Soğuk ve küp kesilmiş tereyağı 300 gr una parmak uçlarıyla yedirin
Pudra şekeri, badem tozu ekleyerek yoğurmaya devam edin
2- Tereyağı fazla ısınmadan hamuru tezgâha alın ve ortasına bir yumurta kırın
3- Hamuru toparlayarak yoğurun ve buzdolabında en az 30 dakika dinlenmeye bırakın
4- Tartolet kalıplarını ya da mini tart tepsisini tereyağı ile iyice yağlayın
Hamuru açıp kalıba olabildiğince ince (üst fotoğrafta görüldüğü gibi) döşeyin
5- Limonlu iç harcı için yumurtaları derin bir çırpma kabına alarak hafifçe kabarıncaya kadar çırpın
6- Limon suyunu, limon kabuğunu, şekeri yumurtalara ekleyin ve şeker eriyinceye kadar çırpın
Son olarak erittiğiniz yağı iç harca ekleyin 1 dakika daha karıştırın
7- İç harcı kalıplara paylaştırıp 180 derece önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika kadar fırınlayın
Pişince fırından alarak soğumaya bırakın
8- Soğuyan tartoletlerinizi kalıbından dikkatlice çıkarın
Limon kabukları ve pudra şekeri ile süsleyerek ve servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul