Konu
:
Portakallı Tartolet
Yalnız Mesajı Göster
Portakallı Tartolet
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Portakallı Tartolet
Tartolet Hamuru :
300 gr
Un
1 adet yumurta
150 gr
Tereyağı
150 gr
pudra şekeri
60 gr
badem tozu
Portakallı iç:
1 portakalın suyu ve kabuğu
2 yumurta sarısı ve 2 tam yumurta
100 gr
Toz şeker
15 gr
nişasta
70 gr
Tereyağı
Yapılışı:
1- Soğuk ve küp kesilmiş tereyağı 300 gr una parmak uçlarıyla yedirin
Pudra şekeri, badem tozu ekleyerek yoğurmaya devam edin
2- Tereyağı fazla ısınmadan hamur tezgâha alın ve ortasına bir yumurta kırın
3- Hamuru toparlayarak yoğurun ve buzdolabında en az 30 dakika dinlenmeye bırakın
4- Tartolet kalıplarını tereyağı ile iyice yağlayın
Hamuru açıp kalıba olabildiğince ince döşeyin ve çatal yardımıyla hamurun tabanına delikler açın
5- 180 derece önceden ısıtılmış fırında 25 dakika kadar fırınlayın
Pişince fırından alarak soğumaya bırakın
6- Portakallı iç harcı için yumurta haricindeki tüm malzemeyi tencereye alın
Kaynayana kadar karıştın
7- Kaynamaya başlayınca ocaktan alın ve karışımı çırparken yumurtaları tek tek ekleyin
(Bu sayede yumurtalar birden pişip topaklanma yapmayacak) Sonra tekrar ocağa alarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin
Kıvama gelen portakallı içi ocaktan alarak soğumaya bırakın
8- İç harç soğuduğu zaman hazırladığınız tartolet kalıplarından taroletlerinizi dikkatlice çıkarın
İç harcı paylaştırarak portakal kabuklarıyla süsleyin ve servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul