Konu
:
Cezerye
Yalnız Mesajı Göster
Cezerye
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Cezerye
Malzemeler:
1 kilo iri havuç
2 su bardağı toz şeker
200 gr fındık
1 su bardağı hindistancevizi
Yapılışı:
1- Havuçları iyice yıkayıp soyun ve bol suda yumuşayıncaya kadar haşlayın
2- Haşlanan havuçların suyunu süzün ve rendenin küçük tarafı ile renceleyin
3- Rendelediğiniz havuçları derin bir tencereye alıp üzerine 2 su bardağı şekeri ilave ederek tahta kaşıkla kavurun
4- Havuçlar suyunu salıp, şeker tamamen yok oluncaya kadar yüksek ateşte karıştırarak kavurun
Daha sonra havuçlar suyunu çekip iyice eriyene kadar orta ateşte kavurmaya devam edin
5- Fındıkları rondodan geçirip havuçların içine ekleyin ve 2 dakika daha kavurun
6- Hazırladığınız cezeryeyi geniş bir borcam ya da porselen kaba yayın
Soğuyup koyulaşınca dilimleyin ve hindistancevizine bulayarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul