Konu: Cezerye
Yalnız Mesajı Göster

Cezerye

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Cezerye



Malzemeler:
1 kilo iri havuç
2 su bardağı toz şeker
200 gr fındık
1 su bardağı hindistancevizi
Yapılışı:
1- Havuçları iyice yıkayıp soyun ve bol suda yumuşayıncaya kadar haşlayın
2- Haşlanan havuçların suyunu süzün ve rendenin küçük tarafı ile renceleyin
3- Rendelediğiniz havuçları derin bir tencereye alıp üzerine 2 su bardağı şekeri ilave ederek tahta kaşıkla kavurun
4- Havuçlar suyunu salıp, şeker tamamen yok oluncaya kadar yüksek ateşte karıştırarak kavurun Daha sonra havuçlar suyunu çekip iyice eriyene kadar orta ateşte kavurmaya devam edin
5- Fındıkları rondodan geçirip havuçların içine ekleyin ve 2 dakika daha kavurun
6- Hazırladığınız cezeryeyi geniş bir borcam ya da porselen kaba yayın Soğuyup koyulaşınca dilimleyin ve hindistancevizine bulayarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla