Yalnız Mesajı Göster

Balkabaklı Labneli Turta

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Balkabaklı Labneli Turta



500 gr bal kabağı
1 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı su
Yarım tatlı kaşığı tarçın
3 adet kuru karanfil
Çay kaşığının ucu ile toz zencefil
1 adet yumurta
yarım paket Pınar Labne
Hamuru için:
1 adet yumurta
200 gr margarin
2,5 su bardağı un
Yarım su bardağı toz şeker ya da pudra şekeri
Yapılışı:
1- Marketten soyulmuş olarak aldığınız balkabaklarını kesin bir bıçak yardımıyla küçük parçalara bölerek tencereye alın
2- Kabakların üzerine şeker, baharatlar ve suyu ekleyerek orta ateşte kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin
3- Pişen kabakları ocaktan alın, blendırdan geçirerek soğumaya bırakın
4- Kabak püresi soğurken turtanın hamurunu hazırlamaya başlayın Derin bir kap içerisine yumurta, un, şeker ve küp küp doğradığınız margarini alın
5- Mikserin yoğurma aparatıyla hamur kendini toplayana kadar karıştırın Hamur toplanınca elinizle yoğurarak top haline getirin (ilk yoğurmayı mikserde yapmadıysanız hamuru buzdolabında 1 saat kadar soğutun)
6- Küçük boy kelepçeli kalıbın (24 cm) içini yağlayın Hazırladığınız hamurun 3/2 sini kalıbın içine yayın Geriye ayırdığınız hamuru uzun bir rulo yapın ve kelepçeli kalıbın duvarına elinizle bastırarak 3 cm yüksekliğinde kenarları oluşturun
7- Hamur kaplama işlemi bitince hamurun tabanına çatal yardımıyla delikler açın
8- Soğuyan kabak püresinin içine labne peynirini ve 1 adet yumurtayı ekleyerek tel çırpıcı ile çırpın
9- 180 derece önceden ısıtılmış fırında 45 dakika pişirin Tamamen soğuduktan sonra kalıptan çıkartın ve dilimleyerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla