Konu
:
Balkabaklı Labneli Turta
Yalnız Mesajı Göster
Balkabaklı Labneli Turta
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Balkabaklı Labneli Turta
500 gr bal kabağı
1 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı su
Yarım tatlı kaşığı tarçın
3 adet kuru karanfil
Çay kaşığının ucu ile toz zencefil
1 adet yumurta
yarım paket Pınar Labne
Hamuru için:
1 adet yumurta
200 gr margarin
2,5 su bardağı un
Yarım su bardağı toz şeker ya da pudra şekeri
Yapılışı:
1- Marketten soyulmuş olarak aldığınız balkabaklarını kesin bir bıçak yardımıyla küçük parçalara bölerek tencereye alın
2- Kabakların üzerine şeker, baharatlar ve suyu ekleyerek orta ateşte kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin
3- Pişen kabakları ocaktan alın, blendırdan geçirerek soğumaya bırakın
4- Kabak püresi soğurken turtanın hamurunu hazırlamaya başlayın
Derin bir kap içerisine yumurta, un, şeker ve küp küp doğradığınız margarini alın
5- Mikserin yoğurma aparatıyla hamur kendini toplayana kadar karıştırın
Hamur toplanınca elinizle yoğurarak top haline getirin
(ilk yoğurmayı mikserde yapmadıysanız hamuru buzdolabında 1 saat kadar soğutun)
6- Küçük boy kelepçeli kalıbın (24 cm) içini yağlayın
Hazırladığınız hamurun 3/2 sini kalıbın içine yayın
Geriye ayırdığınız hamuru uzun bir rulo yapın ve kelepçeli kalıbın duvarına elinizle bastırarak 3 cm yüksekliğinde kenarları oluşturun
7- Hamur kaplama işlemi bitince hamurun tabanına çatal yardımıyla delikler açın
8- Soğuyan kabak püresinin içine labne peynirini ve 1 adet yumurtayı ekleyerek tel çırpıcı ile çırpın
9- 180 derece önceden ısıtılmış fırında 45 dakika pişirin
Tamamen soğuduktan sonra kalıptan çıkartın ve dilimleyerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul