Yalnız Mesajı Göster

Bayram Tatlısı: Burma Baklava

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bayram Tatlısı: Burma Baklava



Malzemeler:
Yarım kilo un (elenmiş)
3 adet yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
Bir tutam tuz
3 çorba kaşığı yoğurt
Yufkayı açmak için:
Nişasta (buğday nişastası)
İçi için:
500 gr dövülmüş ceviz içi
Üzeri için:

1 su bardağı sıvıyağ ya da 1 su bardağı tereyağı
Şerbeti için:
5 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
yarım limon suyu
Yapılışı:
1- Şeker ve suyu ocağa alın şeker tamamen eriyip su koyulaşmaya başlayınca limon suyunu ekleyin 4-5 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın
2- Yoğurma kabına un ve geriye kalan tüm malzemeyi alarak kulak memesi kıvamına bir hamur elde edene kadar yoğurun
3- Hazırladığınız hamurdan yaklaşık 25-30 beze çıkacak, bu bezeleri elinizde yuvarlayın ve tezgaha koyarak üzerine bir bez örtün Bu şekilde yaklaşık yarım saat dinlendirin
4- Tezgaha nişasta serpin ve oklava ile bezeleri tepsi büyüklüğünde açın Yufkanın üzerine dövülmüş ceviz serperek oklavaya sarın
5- Sardığınız yufkayı oklavanın iki tarafından ortaya doğru büzün Yırtmadan ya da açılmadan yavaşça oklavadan çıkartın Yağlanmış tepsiye ortadan başlayarak dizin Tüm yufkalara tek tek aynı işlemi uygulayın
6- Baklavanın üzerine yağı gezdirin 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin Fırından alır almaz üzerine soğuk şerbeti gezdirin Şerbetini çekince servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla