Konu
:
Kayısı ve Vanilya Soslu Yüzen Adalar
Yalnız Mesajı Göster
Kayısı ve Vanilya Soslu Yüzen Adalar
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kayısı ve Vanilya Soslu Yüzen Adalar
Yüzen Adalar Malzemeleri
• 6 yumurta akı
• 250 gr
şeker
• 800 ml süt
• Garnitür olarak kızılcık
Kayısı ve Vanilya Sosu Malzemeleri
• 300 ml su
• 100 gr
şeker
• 250 gr
kuru kayısı
• 1 adet yarılmış vanilya baklası
6-8 kişiliktir
Yapılışı
1
Sosu yapmak için tüm malzemeleri kısık ateşte 20 dakika pişirin
2
Malzemeleri Braun Multiquick 7 Kablosuz el blendrının ölçü kabına boşaltın ve el blendırının şaftını kullanarak karıştırın
İnce elekten geçirin ve gereken zamana dek buzdolabında saklayın
3
Yüzen adalar için sütü geniş, sığ bir sos tavasına koyun ve kısık ateşte pişirin
4
Ardından, temiz, yağ tutmayan bir kapta, katı hale gelene dek çırpın
Kalın ve parlak bir karışım elde edene kadar sürekli karıştırarak şekeri peyderpey ekleyin
5
8 adet büyük bir kaşık dolusu yumurta akı karışımı oluşturup bunları kısık ateşteki süre ekleyin
İki dakika boyunca hafifçe pişirin
Sütten çıkarın, soğumaya bırakın ve buzdolabına kaldırın
6
Soğumuş sosu tatlı kasesinin dibine koyun ve yüzen adaların iki tanesini de onun üstüne yerleştirin
Kızılcıkla süsleyin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul