Yalnız Mesajı Göster

Etimek Tatlısı

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Etimek Tatlısı



Malzemeler:
1 paket etimek
1 paket burçak bisküvi (üzeri için)
Muhallebi için:

1 lt süt
2 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı nişasta
Yarım su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı margarin
Şerbeti için:
1,5 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
1-2 damla limon suyu
Yapılışı:
1- Etimekleri borcama yanyana dizin
2- Şerbet malzemelerini küçül bir tencereye alıp kaynatın, hafif koyulaşınca borcama dizdiğiniz etimeklerin üzerine dökün
3- Muhallebi için şeker, nişasta, unu tencereye alın biraz sütle topaklanmamsı için eritin Daha sonra kalan sütü ekleyerek koyulaşana kadar orta ateşte karıştırarak pişirin Son olarak margarini ekleyin ve 1 dakika daha kaynatın
4- Hazırladığınız muhallebi sosunu şerbetlediğiniz etimeklerin üzerine dökün
5- Muhallebi oda sıcaklığına gelince burçak bisküvileri bir poşetin içine alın ve vurarak ezin
6- Son olarak bisküvinin tamamını tatlının üzerine yayın ve buzdolabında 1 saat kaar dinlendirin
7- Meyve ve çikolata ile servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla