Konu
:
Dondurmalı İrmik Helvası
Yalnız Mesajı Göster
Dondurmalı İrmik Helvası
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Dondurmalı İrmik Helvası
Malzemeler:
1 su bardağı irmik
1 su bardağı toz şeker
2 su bardağı süt yada (1 su barağı su+1 su bardağı süt)
4 yemek kaşığı tereyağı yada margarin
4 yemek kaşığı çam fıstığı- isteğe göre dövülmüş fındık yada ceviz
Dondurmalı yapılacaksa her kaseye 1 top dondurma
Yapılışı:
[*]Küçük bir sos tenceresine sütü ve şekeri koyun, şeker eriyene kadar şarıştırarak ısıtın
Şeker eriyince ocaktan alın
[*]Yayvan bir tencereye tereyağını koyun ve içine fıstıkları ekleyin
Fıstıklar ve irmiğin rengi koyulaşana kadar orta ateşte tahta bir kaşık yardımıyla karıştırın
[*]İrmikler istediğiniz renge ulaşınca içine sütü ilave edin
Ama dikkatli olun çünkü oldukça ısıyayıyor
İrmikler sütü çenceye kadar kısık ateşte pişirin
[*]Pilav gibi üzeri göz göz olunca ocaktan alın ve 1-2 kez karıştırın
[*]Tencerenin kapağı kapalı olarak 10-15 dakika demlenmesini bekleyin
[*]Küçük boy bir kaseyi hafifçe ıslatın
Demlenip soğuyan irmikten birkaç kaşık alıp kaseye koyun yanlara doğru bastırarak ortasına bir çukur açın
[*]Açıtığınız çukura dondurmanızı koyun ve üzerini irmikle kapatın
Kaseyi servis tabağına ters çevirerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul