Yalnız Mesajı Göster

Dondurmalı İrmik Helvası

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Dondurmalı İrmik Helvası



Malzemeler:1 su bardağı irmik
1 su bardağı toz şeker
2 su bardağı süt yada (1 su barağı su+1 su bardağı süt)
4 yemek kaşığı tereyağı yada margarin
4 yemek kaşığı çam fıstığı- isteğe göre dövülmüş fındık yada ceviz
Dondurmalı yapılacaksa her kaseye 1 top dondurma
Yapılışı:
[*]Küçük bir sos tenceresine sütü ve şekeri koyun, şeker eriyene kadar şarıştırarak ısıtın Şeker eriyince ocaktan alın[*]Yayvan bir tencereye tereyağını koyun ve içine fıstıkları ekleyinFıstıklar ve irmiğin rengi koyulaşana kadar orta ateşte tahta bir kaşık yardımıyla karıştırın[*]İrmikler istediğiniz renge ulaşınca içine sütü ilave edin Ama dikkatli olun çünkü oldukça ısıyayıyor İrmikler sütü çenceye kadar kısık ateşte pişirin[*]Pilav gibi üzeri göz göz olunca ocaktan alın ve 1-2 kez karıştırın[*]Tencerenin kapağı kapalı olarak 10-15 dakika demlenmesini bekleyin[*]Küçük boy bir kaseyi hafifçe ıslatın Demlenip soğuyan irmikten birkaç kaşık alıp kaseye koyun yanlara doğru bastırarak ortasına bir çukur açın[*]Açıtığınız çukura dondurmanızı koyun ve üzerini irmikle kapatın Kaseyi servis tabağına ters çevirerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla