Yalnız Mesajı Göster

Kravat Tatlısı

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kravat Tatlısı



Malzemeler:1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı yumurta (2 adet)
1 çay bardağı tereyağı
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Şerbeti için:
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Yarım limon


Tatlı Yapımı

Yapılışı:
Şerbet:
Şeker ve suyu tencereye alın Koyulaşmayabaşlayana kadar orta ateşte karıştırarark kaynatın Oaktan almadan 2-3 dakika önce limon suyunu sıkın ve kaynatmaya devam edin Kıvamını alan şerbeti ocaktan alın ve soğumaya bırakın
Hamur hazırlanışı:
Tüm malzemeyi yoğurma kabına alın Azar azar un ekleyerek yumuşak ve pürüssüz bir hamur elde edene kadar yoğurun
Hamuru tezgaha koyun ve yufka büyüklüğünde açınAçtığınız hamurun tam ortasına bir sıra ceviz koyun ve kenarlarını ortaya doğru bükekerek hamuru ortada toplatın 4 cm aralıklarla kesi, fotoğraflarda ki gibi uçlarını sıkarak kapatınHazırladığınız tatlıları kızgın yağda kızartın ve hiç zaman kaybetmeden şerbetin içine atın Şerbeti çeken tatlıları servis tabağına alın, ılık yada soğuk olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla