Konu
:
Kravat Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Kravat Tatlısı
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kravat Tatlısı
Malzemeler:
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı yumurta (2 adet)
1 çay bardağı tereyağı
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Şerbeti için:
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Yarım limon
Tatlı Yapımı
Yapılışı:
Şerbet:
Şeker ve suyu tencereye alın
Koyulaşmayabaşlayana kadar orta ateşte karıştırarark kaynatın
Oaktan almadan 2-3 dakika önce limon suyunu sıkın ve kaynatmaya devam edin
Kıvamını alan şerbeti ocaktan alın ve soğumaya bırakın
Hamur hazırlanışı:
Tüm malzemeyi yoğurma kabına alın
Azar azar un ekleyerek yumuşak ve pürüssüz bir hamur elde edene kadar yoğurun
Hamuru tezgaha koyun ve yufka büyüklüğünde açın
Açtığınız hamurun tam ortasına bir sıra ceviz koyun ve kenarlarını ortaya doğru bükekerek hamuru ortada toplatın
4 cm aralıklarla kesi, fotoğraflarda ki gibi uçlarını sıkarak kapatın
Hazırladığınız tatlıları kızgın yağda kızartın ve hiç zaman kaybetmeden şerbetin içine atın
Şerbeti çeken tatlıları servis tabağına alın, ılık yada soğuk olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul