Yalnız Mesajı Göster

Kızarmış Muz

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kızarmış Muz



Malzemeler:8 Adet milföy hamuru
4 Adet muz
1-2 Su bardağı bal
Kızartmak için sıvıyağ
İsteğe göre çamfıstığı yada badem
Yapılışı:
1- Milföy hamurlarını dondurucudan çıkartıp yumuşaması için bir süre bekleyin
2- Muzları soyun ve 2 ye bölün (isteğe göre çatalla ezebilirsiniz)
3- Her milföye yarım dilim muz gelecek şekilde paylaştırın ve milföylerin uçlarını birleştirerek elinizde top yapın
4- Kızgın ve bol yağda (kızartma tencereniz varsa daha iyi olur) nar gibi oluncaya dek kızartın
5- Pişen topları servis tabağına alın ve bolca bal ekleyip çam fıstığı serperek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla