Konu
:
Yufkalı Kadayıf Sarma
Yalnız Mesajı Göster
Yufkalı Kadayıf Sarma
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yufkalı Kadayıf Sarma
Malzemeler:
2 adet yufka
300–350 gr
Tel kadayıf
250 gr
İri dövülmüş ceviz
100 gr
Tereyağı (margarinde olabilir ama tereyağı süper oluyor)
1 çay bardağı sıvıyağ
İsteğe göre 1 tatlı kaşığı tarçın
Şerbeti için:
2 su bardağı Toz şeker
2 su bardağı su
5–6 damla limon suyu
tatlı yapımı
Yapılışı:
Şerbetin tüm malzemesini tencereye alın, ara sıra karıştırarak kaynatın ve soğumaya bırakın
Tereyağını sos tenceresine alın, içine sıvıyağı ekleyerek eriyene kadar kısık ateşte ısının
İlk yufkayı mutfak tezgâhınıza serin, 2
yufkayı da üzerine serin
Elinizdeki tüm kadayıfı didikleyerek yufkanın yarısına kadar yayın
Üzerine tereyağını eriterek yaptığınız sostan bolca serpin ve tereyağı ile karışması için tekrar didikleyin
Kadayıfların üzerine çekilmiş ceviz içini serperek rulo yapın
Fotoğraftaki gibi çok kalın olmayan neredeyse 3 cm genişliğince parçalara kesin, artan tereyağına bulayarak alüminyum folyo ya da yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisinde yerleştirin
İyice kızarana kadar pişirin
Kızaran tatlılar ılınınca soğuk şerbeti üzerinde gezdirin, şerbetini çekince servis tabağına alarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul