Konu
:
Çikolatalı Baklava
Yalnız Mesajı Göster
Çikolatalı Baklava
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çikolatalı Baklava
Malzemeler:
900 un
100 gram kakao
1 çay kaşığı tuz
350 ml (iki su bardağına yakın) su
600 gram tereyağı
500 gram nişasta
300 gram dövülmüş ceviz veya fıstık
Yufkaları yağlamak için margarin
Şerbeti için:
2
5 kg şeker
3 litre su
250 gram rendelenmiş bitter çikolata
Yapılışı:
Un ve kakaoyu eleyin
Tuz ve suyu ilave edip hamur haline getirin
Hamuru yarım saat dinlendirin
16–17 adet beze hazırlayın
Bezeleri nişastalayıp incecik yufkalar halinde açın
Tepsiyi yağlayın
Yufkaların yarısını aralarına eritilmiş margarin sürerek tepsiye döşeyin
Dövülmüş cevizi yufkaların üzerine dağıtın
Geri kalan yufkaları da açıp cevizlerin üzerine kapatın
Baklavayı dilediğiniz biçimde dilimleyin
Üzerine erittiğiniz tereyağını döküp 170 derece fırında altı üstü pembeleşinceye kadar pişirin
Fırından çıkardıktan sonra üzerine sıcak şerbeti döküp soğumaya bırakın
Şerbeti hazırlamak için şeker, su ve çikolatayı 10 dakika kaynatın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul